marți, 26 septembrie, 2023

Aleșii județeni au aprobat în unanimitate împărțirea banilor către localităţile judeţului

Aleșii județeni au aprobat în unanimitate împărțirea banilor către localităţile judeţului

Facebook
Twitter
Email

Aleșii județeni reuniţi joi în ședință extraordinară au aprobat, în unanimitate împărțirea banilor din cotele defalcate din impozitul pe venit și TVA pentru plata arieratelor, susținerea programelor de dezvoltare locală și cofinanțare a proiectelor de infrastructură.
Cele mai mari sume vor ajunge din impozitul pe venit și TVA vor ajunge în visteriile municipiilor Râmnicu Sărat şi Buzău, unde se vor vira aproape 3,5 milioane lei respectiv 1 milion de lei. Comunitatea din Nehoiu se află pe locul trei la capitolul sume repartizate cu 450 mii lei, din care 100 de mii de lei vor fi viraţi pentru spitalul din localitate.“În limita posibilităților cred că s-a făcut o împărțire corectă. Ar fi fost bine să avem mai mulți bani dar sper ca totul să fie suplimentat prin atragerea de fonduri externe. S-a discutat şi s-au analizat foarte bine problemele din comunități. Spre exemplu Nehoiu, față de celelalte orașe, are un milliard mai mult, bani alocați special pentru spital. Este greu ca un oraș ca Nehoiu să asigure funcționarea spitalului dar am ajutat acum ca şi anul trecut în măsura posibilităţilor” a declarat Cristi Bîgiu, președintele Consiliului Județean Buzău.
Cu excepţia counităţilor din Cislău ,Padina, Puiești, Viperești și Zărnești care au primit sume între 340.000 şi 400.000 mii de lei, mai toate primăriile locale au primit sume bani cuprinse între 100.000 și 120.000 de mii de lei.La fel s-a întâmplat şi la capitolul întreținerii drumurilor comunale și județene, unde fiecare primărie câte 20.000 de lei, doar orașele Pogoanele, Nehoiu şi Pătârlagele primind cu 10.000 de lei mai mult.

Sume-din-impoziit-pe-venit-page1

Sume-din-impoziit-pe-venit-page2

sume-din-TVA1

sume-din-TVA2

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.