sâmbătă, 15 iunie, 2024

Alertă în Jurubești, din cauza unui urs zărit în sat. Localnicii avertizați să nu circule noaptea

Alertă în Jurubești, din cauza unui urs zărit în sat. Localnicii avertizați să nu circule noaptea

Facebook
Twitter
Email

Un urs a fost observat în Jurubești, Lopătari, iar localnicii sunt avertizați să nu circule noaptea. Autoritățile au făcut un apel la cetățeni să fie vigilenți și să nu se apropie de animalul sălbatic.

Conform informațiilor primite, ursul a fost observat în apropierea casei lui Neluș Tiboacă, un locuitor din Jurubești. Din acest motiv, autoritățile au recomandat oamenilor din zonă să evite deplasarea în timpul nopții.

Potrivit experților, prezența ursului în zona locuită nu este neobișnuită, dar este important ca cetățenii să respecte regulile de siguranță și să evite contactul cu animalele sălbatice.

În ciuda avertismentelor, unii localnici sunt îngrijorați pentru animalele lor de companie și cer autorităților să ia măsuri mai drastice pentru a proteja comunitatea. În acest sens, autoritățile au afirmat că vor continua să monitorizeze situația și vor lua măsuri adecvate dacă va fi necesar.

În final, cetățenii sunt îndemnați să rămână calmi și să respecte recomandările autorităților în cazul în care întâlnesc ursul în zonă. Siguranța comunității este cea mai importantă prioritate, iar cu măsuri adecvate și cooperare, situația poate fi gestionată cu succes.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.