Alegerile parlamentare, supravegheate la Buzău de peste 800 de poliţişti

Poliţia Română va lua măsuri pentru asigurarea liniştei şi siguranţei publice, pe întreaga durată a desfăşurării alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, din de pe 11 decembrie. La nivelul județului Buzău, peste 800 de poliţişti vor asigura măsurile de pază şi protecţie.

Vor avea, de asemenea, activități de prevenire a oricăror fapte antisociale și de gestionare a posibilelor incidente cu caracter electoral.

Potrivit atenționărilor transmise de Poliția Română, aveţi dreptul la vot dacă aveţi 18 ani împliniți și nu v-a fost interzisă exercitarea acestui drept prin hotărâre judecătorească definitivă. Puteți vota între orele 07.00 și 21.00.

Codul Penal prevede la Titlul IX, art. 385 – 393, care sunt faptele care constituie infracţiuni electorale, și care sunt pedepsele prevăzute de lege.

Contravenţiile legate de procesul alegerilor locale sunt prevazute la Capitolul XI din Legea nr. 208 din 20 iulie 2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente.

Sesizați orice încălcare a legii electorale la 112!

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI