vineri, 23 februarie, 2024

Alegerile europarlamentare din 2024, amenințate cu un blocaj de funcționarii din prefectură

Alegerile europarlamentare din 2024, amenințate cu un blocaj de funcționarii din prefectură

Facebook
Twitter
Email

Angajaţii din cadrul Instituţiei Prefectului Buzău au întrerupt activitatea, joi, timp de două ore, în semn de protest. Sindicaliştii ameninţă inclusiv cu posibilitatea blocării alegerilor europarlamentare, din 2024, în cazul în care Guvernul nu le va majora salariile.

Zeci de angajați ai Prefecturii Buzău au protestat, joi, în intervalul orar 10.00 – 12.00, timp în care programul cu publicul a fost suspendat.

Sindicaliștii din Prefectura Buzău consideră că salarizarea personalului din cadrul prefecturilor trebuie să fie la nivelul funcţiilor publice de stat, având în vedere că Instituţia Prefectului este un organ de control al activităţii autorităţilor publice locale şi de conducere a serviciilor publice deconcentrate.

În situaţia în care cererile nu vor fi soluţionate de către Guvern, liderii sindicali iau în considerare Greva Generală şi blocarea alegerilor europarlamentare din anul 2024.

„Dacă nici de această dată nimeni nu se a apleca asupra doleanţelor noastre, colegii mei sindicaliştii din Sindicatul ‘Egalitatea’ vor să declanşăm greva generală, se discută şi despre blocarea primelor alegeri, alegerile europarlamentare”, a declarat Stelică Bordea, liderul Sindicatului din Instituţia Prefectului Buzău, grup afiliat Sindicatului „Egalitatea”.

Instituţia Prefectului Buzău numără, în prezent, aproximativ 40 de angajaţi. Din cauza salariilor mici, instituția se confruntă, în acest moment, cu un deficit major de personal.

Un angajat al Prefecturii încasează un salariu mai mic decât cel al unui angajat din Consiliul Judeţean, primăriile de municipii, oraşe şi serviciile publice deconcentrate.

„Considerăm că salarizarea personalului din cadrul instituţiilor prefectului trebuie să fie la nivelul funcţiilor publice de stat, având în vedere că instituţia prefectului este un organ de control al activităţii autorităţilor publice locale și de conducere a serviciilor publice deconcentrate”, a transmis Stelică Bordea.

Angajații instituțiilor prefectului din toată țara au realizat pichete de protest. În intervalul orar 10.00 – 12.00, cei peste 1.400 de salariați din prefecturi – funcționari publici și personal contractual – au încetat lucrul și au pichetat sediile tuturor instituțiilor prefectului din țară

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.