Alegeri parlamentare 2016. Declarațiile politicienilor buzoieni, la ieșirea din secția de vot

Liderii partidelor politice din Buzău, actualii parlamentari, candidații si reprezentanții administrației s-au grăbit să voteze în primele ore ale zilei. Au votat la secțiile de care aparțin, singuri sau însoțiți de membrii familiei.

Alegeri parlamentare 2016. Cei mai grăbiți au fost social-democrații. Sebastian Radu, candidat PSD la Camera Deputaților si Constantin Toma, primarul municipiului Buzău, au votat la ora 7.30, alături de soțiile lor.

Tot de dimineață, a votat și liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu, candidat PSD la Camera Deputaților. Acesta a votat, la ora 8.00, la Școala Generală nr. 5 „Episcop Dionisie Romano”. „Eu am votat pentru buzoieni, pentru oameni responsabili, care să schimbe și fața viitorului Parlament și, la rândul lor, să voteze un guvern cu români și care să lucreze numai și numai pentru români. Să ne ajute Dumnezeu să fie niște alegeri liniștite, și să avem un viitor guvern și un viitor Parlament corecte și care să ne ducă înainte, pentru ca și copiii noștri să trăiască liniștiți în România și să-i avem alături de noi”, a spus deputatul Marcel Ciolacu.

La fel de matinali au fost și reprezentantii Partidului România Unită, Ionuț Ilie, candidat pentru un loc în Camera Deputaților, și Cornel Radu, candidat PRU pentru Senat. Candidații Uniunii Salvați Romania din Buzau au votat și ei la primele ore ale dimineții. La ora 10.00 a votat și Ion Caton Mateeșescu, candidat la Camera Deputaților pe listele Partidului Mișcarea Populară, filiala Buzău.

După ora 10.00 s-au prezentat la urne și președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, Lucian Romaşcanu, candidat PSD pentru Senat şi viceprimarul Buzăului, Andrei Neder.

Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a votat la Liceul Pedagogic, la ora 10.00, fiind însoțit de nepotul său. „Ca un cetățean al României, am votat pentru stabilitate, am votat pentru România, am votat pentru români, am votat pentru viitor, am votat și pentru prezent și, bineînțeles, am votat și pentru cei mai în vârstă. Cred că toți românii, astăzi, vor vota ca să avem un guvern care să aibă aplecare pentru români, un Parlament care să stea cu fruntea sus. Am votat pentru binefacere, am votat pentru bunăstarea poporului”, a spus președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

neagu

Liderul PNL Buzău, Cristinel Romanescu, candidat la Camera Deputatilor, a fost însoțit la vot de către soție și cele două fiice. Acesta a votat la ora 11.00, la Seminarul Teologic, împreună cu soția și fiicele sale. „Am votat cu gândul la o Românie mult mai dezvoltată, la un Buzău european, am votat, de asemenea, cu gândul la tinerii noștri, tinerii care parcă prea mulți vor să plece în străinătate, acolo unde să-și câștige existența, lucru de care, personal, nu sunt atât de bucuros. Aștept să avem o Românie care să asigure cât ai multe locuri de muncă bine plătite. Bineînțeles, pe aceasă cale invit buzoienii noștri, și pe toți românii, să nu piardă oportunitatea de a vota și îi invit pe toți la vot”, a spus Cristinel Romanescu.

La orele prânzului, a mers la vot și prim-vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu, primul pe lista PNL Buzău pentru Senat. Acesta a votat, la ora 12.00, la Liceul Pedagogic, unde a venit însoțit de fostul lider al organizației județene Ovidiu Anghel. „Am votat astăzi cu mare încredere, pentru că le-am prezentat buzoienilor o listă de candidați redutabilă; am votat cu încredere fiindcă sunt convins că buzoienii au înțeles oferta noastră, că își doresc să ducă o viață mai bună, își doresc ca nepoții și copiii lor să nu mai fie nevoiți să plece să-și caute un trai decent în altă parte, își doresc venituri decente acasă la ei, în județul Buzău. Și, spre deosebire de toate pronosticurile făcute până acum, avem o vreme minunată în plină iarnă, o prezență foarte bună la vot, nepreconizată de niciun analist politic, de niciun sondaj de opinie; sper să avem și cea mai plăcută surpriză în urma scrutinului de astăzi”, a spus Teodor Atanasiu.

În judetul Buzau, s-au înscris în cursa electorală de astăzi 155 de candidați.

Fii Reporter