Alegeri parlamentare 2016. Comisiile de votare, nevoite să renumere buletinele înainte să deschidă secțiile, pentru a remedia o eroare comisă ieri

Cu doar câteva zeci de minute înaintea deschiderii secțiilor de votare, Biroul Electoral Județean Buzău a solicitat renumărarea buletinelor de vot, în fiecare secție din județ. Decizia a fost luată după ce, ieri, în urma repartizării buletinelor către primării, au rămas nedistribuite câteva sute, fapt ce a indicat o posibilă eroare.

Șapte pachete cu câte 100 de buletine, plus încă zece buletine peste, toate pentru Senat, au rămas în Prefectură, după distribuirea lor în județ.

Surplusul a fost predat, pe bază de proces verbal, către Biroul Electoral Judeţean Buzău, în ideea ca membrii acestuia să le distribuie în cursul zilei de sâmbătă secțiilor care vor constata eroarea, lipsa buletinelor.

La scurt timp au apărut sesizări că au buletine lipsă de la cinci secţii din județ, situație rezolvată prin redistribyuirea rezervei de buletine din Prefectură. Ulterior, a fost constatată încă o lipsă, de data asta nemaifiind buletine de rezervă.

Ca măsură, Biroul Electoral Judeţean Buzău le-a dat dispoziția tuturor preşedinţilor de secţii să treacă la renumărarea buletinelor primite. Demersul s-a făcut în această dimineaţă, între orele 6.00 şi 7.00, pentru că aseară nu mai era timp, după cum a precizat judecătorul Aurel Pușcă, președintele BEJ.

După renumărarea din această dimineață, s-a constatat că buletinele lipsă, 267 la număr, se aflau la alte două secţii, de unde au fost ridicate ulterior, sub pază, şi cu proces verbal apoi redistribuite secţiilor care nu le aveau.

Fii Reporter