Afaceristul Dumitru Dobrică, cercetat în dosarul deschis pe numele fostului președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea

Valeriu Zgonea a fost pus sub control judiciar. De asemenea, s-a dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Dumitru Dobrică, consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Buzău în perioada iunie 2004-decembrie 2013 şi administrator/acţionar al unei societăţi comerciale, pentru infracţiunea de cumpărare de influenţă.

Valeriu Zgonea este suspectat de trafic de influenţă pentru numirea în funcţia de subsecretar de stat la Ministerul Comunicaţiilor a fiicei lui Dumitru Dobrică, Ionela Viorela Dobrică, în prezent deputat PSD Buzău.

În ordonanţele procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În cursul lunii iulie 2012, inculpatul Zgonea Valeriu – Ştefan a fost numit în funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor din cadrul Parlamentului României. În acest context, începând cu luna iulie 2012, suspectul Dobrică Dumitru i-a promis inculpatului Zgonea Valeriu – Ştefan, iar acesta din urmă a acceptat foloase necuvenite în schimbul intervenţiei pe lângă funcţionarii publici asupra cărora a lăsat să se creadă că are influenţă, în vederea numirii unei rude a lui Dobrică Dumitru într-o importantă funcţie publică. Ulterior, inculpatul Zgonea Valeriu – Ştefan a primit de la suspectul Dobrică Dumitru foloase necuvenite în sumă de aproximativ 52.000 de lei, reprezentând contravaloarea unor servicii de turism (excursie de 4 zile la Viena în intervalul 16-19.05.2013) şi cheltuieli legate de construirea unei case de vacanţă în judeţul Covasna.

La data de 22.04.2013, ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu – Ştefan, persoana respectivă a fost numită în funcţia de preşedinte al Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informaţională, deşi nu avea pregătire de specialitate în domeniu.

Ulterior, tot ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu -Ştefan, persoana respectivă şi-a păstrat funcţia la nivelul administraţiei publice centrale, fiind numită, la data de 23.01.2014, în funcţia de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.“

13151416_10205093418933496_7041758510634504635_n

Valeriu Zgonea este suspectat de trafic de influenţă pentru numirea în funcţia de subsecretar de stat la Ministerul Comunicaţiilor a fiicei lui Dumitru Dobrică, Ionela Viorela Dobrică, în prezent deputat PSD Buzău.

Fii Reporter