joi, 21 septembrie, 2023

Adolescentă împușcată în față cu un pistol tip airsoft de un tânăr de 18 ani, pe o stradă din Râmnicu Sărat

Adolescentă împușcată în față cu un pistol tip airsoft de un tânăr de 18 ani, pe o stradă din Râmnicu Sărat

Facebook
Twitter
Email

O fată în vârstă de 14 ani a fost împușcată în plină stradă cu un pistol tip airsoft. S-a întâmplat în noaptea de 6 spre 7 iunie, când polițiștii municipiului Râmnicu Sărat au fost sesizați de către mama fetei, o femeie în vârstă de 41 de ani, despre eveniment.

Imediat după sesizare, la fața locului s-au deplasat polițiști de ordine publică și de investigații criminale care, în urma cercetărilor, au stabilit că utilizatorul pistolului de tip airsoft este un râmnicean în vârstă de 18 ani.

„Tânărul ar fi utilizat pistolul îndreptându-l spre partea vătămată, pe motiv că minora ar fi refuzat să dialogheze cu un cunoscut al acestuia, împrejurare în care proiectilul pistolului i-ar fi provocat tinerei o leziune în zona feței”, transmite IPJ Buzău.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Poliția Română face un apel către deținătorii de replici de arme tip airsoft să respecte cu strictețe prevederile legale și să evite utilizarea și expunerea acestor obiecte în spațiile publice. Conform Legii 295/2004 privind regimul armelor și al munițiilor, actualizată, replicile de arme tip airsoft sunt considerate arme neletale, încadrate în categoria E din anexa legii.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.