sâmbătă, 2 decembrie, 2023

Actor celebru, în premiera spectacolului „Lampa lui Aladdin” de la Teatrul „G. Ciprian” din Buzău

Actor celebru, în premiera spectacolului „Lampa lui Aladdin” de la Teatrul „G. Ciprian” din Buzău

Facebook
Twitter
Email

Teatrul „George Ciprian” Buzău deschide stagiunea 2022-2023 cu o premieră inedită. Este vorba despre spectacolul „Lampa lui Aladdin”, o producție proprie realizată cu actori născuți sau care locuiesc în Buzău, sub îndrumarea regizorală a buzoianului  Ionuț Ghinea. Actorul Cristi Martin se numără printre protagoniști.

Înaintea acestei premiere, conducerea Teatrului „George Ciprian” și protagoniștii spectacolului au participat la o conferință de presă, prilej pentru aceștia de a împărtăși câteva ceva dine culisele celei mai noi producții a teatrului din Buzău.

Spectacolul „Lampa lui Aladdin” nu se adresează doar copiilor: suportul grafic, muzical și coregrafic va fi unul care, mai mult ca sigur, îi va impresiona și pe adulți, spun cei care au pregătit producția.

Prezent la conferința de presă care a prefațat deschiderea noii stagiuni a Teatrului „George Ciprian”, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, s-a arătat încântat că producția propune o distribuție aproape exclusiv buzoiană.

Neagu a anunțat că dacă se va dovedi un succes, în următorii ani, spectacolul „Lampa lui Aladdin” ar putea să îi bucure și pe buzoienii stabiliți pe alte meleaguri.

Spectacolul „Lampa lui Aladdin” a trezit un interes uriaș în rândul iubitorilor de teatru. Deja, biletele pentru premiera care va avea loc duminică au fost epuizate, iar organizatorii s-au văzut nevoiți să pună în scenă și o avanpremieră, programată pentru sâmbătă, de la ora 11.00.

Unul dintre personaje, duhul lămpii, este actorul Cristi Martin, care intrat în atenţia colectivă cu rolul nebunului cu halatul într-o reclamă la electronice. Este cunoscut publicului larg din apariţiile sale în seriale de televiziune precum Las Fierbinţi şi Lecţii de viaţă, sau din show-ul de umor Serviciul Român de Comedie, difuzate de ProTV, precum şi din rolurile sale de pe scenă.

Cristi Martin a terminat Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică (IATC) din Bucureşti în 1998. Joacă teatru de foarte mulţi ani, iar printre spectacolele cele mai cunoscute se numără Danaidele, în regia lui Silviu Purcărete, una dintre cele mai celebre montări româneşti, de notorietate internaţională, jucată într-un amplu turneu în numeroase ţări, ce a ajuns inclusiv pe Broadway.

Alături de Cristi Martin, pe afișul spectacolului se mai află Ionut Octavian Ghinea, Anda Pantiș, Felicia Cruceru, Radu Pavel, Dan Răspopa, Zabi Tudor și șase eleve de la Liceul de Arte „Margareta Sterian”, din Buzău.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.