joi, 13 iunie, 2024

Accident rutier mortal pe DN2 E85, la ieșire din Cioranca spre Buzău

Accident rutier mortal pe DN2 E85, la ieșire din Cioranca spre Buzău

Facebook
Twitter
Email

Un grav accident rutier s-a produs marți dimineață pe DN2 E85, la ieșire din localitatea Cioranca spre Buzău, iar traficul s-a desfășurat dirijat. Un bărbat în vârstă de 55 de ani a murit pe loc în urma coliziunii dintre o dubă de marfă și un autotren înmatriculat în Turcia.

Potrivit polițiștilor de la fața locului, un șofer în vârstă de 55 de ani, din județul Vrancea, care conducea o dubă de marfă dinspre București către Buzău, a intrat în coliziune cu un autocamion condus de un cetățean turc, în vârstă de 62 de ani.

În urma impactului violent, șoferul autoutilitarei cu număr de Vrancea a decedat pe loc, iar cetățeanul turc a fost grav rănit. Acesta a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Buzău pentru îngrijiri medicale.

Autoritățile au intervenit de urgență, iar traficul pe drumul european E85 s-a desfășurat dirijat pentru a se evita alte evenimente nedorite. Potrivit IPJ Buzău, în cauză se va întocmi dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier.

Evenimentul de la Cioranca s-a produs la nici o zi după cel de luni seară în care un autocar cu 30 de pasageri s-a răsturnat, tot pe drumulr european E 85, în județul Buzău, autoritățile instituind Planul Roșu de Intervenție.

Zeci de ambulanțe au fost mobilizate pentru preluarea tuturor răniților. Au fost transportate la spitalele din Buzău, Râmnicu Sărat și Focșani 23 de persoane, iar alte șapte au primit îngrijiri medicale la fața locului. Autocarul era plin de muncitori care se întorceau acasă de la o fabrică de confecții din Focșani.

Alerta a fost dată în jurul orei 17.00, atunci când la dispeceratul unic 112 a fost anunțată producerea unui accident de circulație în apropierea orașului Râmnicu Sărat. Un autocar în care erau 30 de persoane, condus de un bărbat de 52 de ani, s-a răsturnat pe partea carosabilă.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.