sâmbătă, 20 iulie, 2024

Accident pe E85. Două femei au fost rănite după ce mașina le-a fost izbită de un camion și împinsă de pe șosea

Accident pe E85. Două femei au fost rănite după ce mașina le-a fost izbită de un camion și împinsă de pe șosea

Facebook
Twitter
Email

Cel mai periculos drum național din România, DN2 E85, face victime aproape zilnic. Două femei din județul Iași au ajuns, joi, la Spitalul Județean (SJU) Buzău, după ce autoturismul în care se aflau a fost lovit în spate de un camion cisternă.

Accidentul rutier a avut loc, în jurul orei 15,00, pe DN2 E85, în apropiere de intersecția cu DC 111, către Racovițeni.

Din primele date de la fața locului, în timp ce conducea autocisterna dinspre Râmnicu Sărat către Buzău, un șofer în vârstă de 40 de ani, din Republica Moldova, a intrat în coliziune cu un autoturism care circula pe același sens de mers.

După impact, autoturismul la volanul căruia se afla o femeie în vârstă de 40 de ani, din județul Iași, a ieșit în afara părții carosabile. Evenimentul rutier s-a soldat cu rănirea șoferiței din Iași și a unei pasagere a acesteia, o femeie în vârstă de 66 de ani, din același județ.

Coliziunea s-a produs după ce șoferița din Iași a încetinit și virat ușor spre acostamentul șoselei, cu intenția de a opri ca să verifice de ce s-a aprins un martor în bord, șoferul camionului înmatriculat în Republica Moldova fiind cel mai probabil luat prin surprindere de manevra acesteia.

Din cauza accidentului, traficul pe DN2 E85, în apropiere de intersecția cu DC 111, către Racovițeni, a fost restricționat. „În cauză se va întocmi dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul”, a transmis IPJ Buzău.

Cel mai probabil, ambii șoferi circulau cu viteză foarte mare iar, în plus, camionagiul nu a păstrat distanța regulamentară între autovehicule.

Pe acest tronson al șoselei europene DN2 E85, polițiștii constată cele mai frecvente abateri privind depășirea limitei de viteză. Miercuri, radarul a înregistrat autovehiculul unui bărbat de 46 de ani, din București, ce rula pe DN2 E85, în afara localității Racovițeni, 151 km/h.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.