miercuri, 17 iulie, 2024

Accident mortal produs de un polițist beat la volan: eliberat din arest și plasat sub control judiciar

Accident mortal produs de un polițist beat la volan: eliberat din arest și plasat sub control judiciar

Facebook
Twitter
Email

Polițistul care a produs un accident mortal, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe Drumul Național 10, a fost eliberat din arest la expirarea celor 24 de ore din ordonanța de reținere. Duminică, Judecătoria Pătârlagele a respins cererea Parchetului de arestare preventivă și a dispus luarea măsurii controlului judiciar.

Agentul de poliție Bogdan Pescaru, în vârstă de 24 de ani, a fost implicat într-un accident mortal petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe Drumul Național 10, în localitatea Nehoiașu. Venea de la o petrecere în momentul în care a pierdut controlul volanului și s-a izbit de un TIR staționat.

Pasagerul din dreapta sa, un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Nehoiu, a decedat pe loc în urma impactului cu vehiculul de mare tonaj. Potrivit rezultatelor testului cu aparatul Dragger, agentul de poliție avea o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Duminică, 30 aprilie 2023, la expirarea celor 24 de ore din ordonanța de reținere, polițistul a fost eliberat din arest, instanța dispunând luarea măsurii controlului judiciar până marți, la ora 14.00.  Cererea Parchetului de arestare preventivă a fost respinsă de Judecătoria Pătârlagele. Până marți, la ora 14.00, polițiștii pot contesta decizia instanței.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.