duminică, 10 decembrie, 2023

VIDEO Accident în județul Buzău, cu două victime, la Crucea Comisoaiei

VIDEO Accident în județul Buzău, cu două victime, la Crucea Comisoaiei

Facebook
Twitter
Email
Doi șoferi au fost grav răniți, după ce autoturismele pe care le conduceau s-au izbit frontal, luni, pe drumul european E 85, aproape de Râmnicu Sărat. Una dintre victime a rămas încarcerată și a fost necesară intervenția unui detațament de pompieri. Traficul auto a fost oprit timp de peste o oră. 

Accidentul s-a produs în jurul orei 11.00, între localităţile Zărneşti şi Racoviţeni, în punctul cunoscut drept Crucea Comisoaiei. Un autoturism Renault care, potrivit martorilor, circula cu peste 100 de kilometri pe oră, a intrat pe contrasens și a izbit frontal un autoturism Opel. O a treia mașină, care fusese depășită de Renault, a fost lovită de una dintre caroserii, care a ricoșat în urma impactului.
 
”Renault-ul a vrut să mă depășească, a intrat pe contrasens, s-a lovit cu Opelul care circula regulamentar pe banda lui, apoi a ricoșat în spatele mașinii mele. Ambii șoferi au fost răniți, dar mai grav cel din Opel”, a declarat șoferul autoturismului acroșat.
 
La faţa locului au ajuns forţe ale Poliţiei, ale Ambulanţei dar şi echipaje de descarcerare de la ISU Buzău, care au acționat pentru scoaterea șoferului din Opel, prins între bord și scaun.
 
”Am intervenit cu trei autospeciale, una de descarcerare, deoarece unul dintre șoferi a fost încarcerat”, a declarat cpt. Eduard Dumitriu, de la ISU Buzău.
 
”În urma verificărilor reiese că accidentul s-a produs pe fondul nerespectării regulilor de depășire. În accident au fost răniți doi conducători auto iar un al treilea vehicul a fost adiacent accidentului, fiind acroșat”, a spus inspector princ. Cosmin Ichim, de la Poliția Rutieră Buzău. 
 
Potrivit polițiștilor, se pare că de producerea accidentului este șoferul din Renault, care pe lângă faptul că nu a respectat regulile de circulație, este suspectat că ar fi rulat cu viteză foarte mare, acul vitezometrului blocându-se la 130 kilometri pe oră. Pe durata cercetărilor, circulaţia pe e85 a fost întreruptă mai bine de o oră. 
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.