miercuri, 22 mai, 2024

Accident de muncă, la o schelă petrolieră din Buzău. Un bărbat a murit, la Tisău, după ce a fost lovit de brațul unei sonde

Accident de muncă, la o schelă petrolieră din Buzău. Un bărbat a murit, la Tisău, după ce a fost lovit de brațul unei sonde

Facebook
Twitter
Email

Poliţiştii şi inspectorii de muncă buzoieni au pornit o anchetă la schela Petrom din comuna Tisău, în urma unui accident mortal. Miercuri după-amiază, un muncitor în vârstă de 51 de ani a fost izbit violent de braţul unei sonde. Angajatul schelei a murit pe loc.

Evenimentul a avut loc la sonda numărul 512, din satul Bărbunceşti, comuna Tisău. Muncitorul de 51 de ani a decedat în timp ce executa lucrări de mentenanţă la aparatul de foraj.

Primele cercetări ale inspectorilor ITM avansează ipoteza că angajatul ar fi fost lovit de o componentă mobilă a sondei, cel mai probabil de o contragreutate, într-un moment de neatenţie.

Potrivit inspectorilor ITM, în momentul incidentului, sondorul decedat purta echipament de protecţie adecvat.

Accidentul de muncă a fost confirmat şi de compania care exploatează sonda.

Reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă şi ai Procuraturii urmează să se stabilească în ce împrejurări s-a produs evenimentul şi care au fost cauzele care au dus la mortea angajatului.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Ce este detartrajul?

Detartrajul este o procedură stomatologică non-invazivă, menită să îndepărteze placa bacteriană și tartrul (depunerile calcificate) de pe suprafața dinților și de sub gingii. Această procedură