Abonații RAM Buzău, vizați de scumpiri. Vor plăti pentru gigacaloria consumată mai mult cu aproape 100 de lei

Veste proastă pentru buzoienii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire. Preţul gigacaloriei creşte semnificativ de la 1 mai, însă majorarea, de peste 50 la sută, va fi resimțită de la iarnă. Municipalitatea nu își va mai putea permite o valoare la fel de mare a subvenției și, drept urmare, prețul gigacaloriei către populație va ajunge de la 185 de lei, atât cât era acum, la 280 lei.

Proiectul privind scumpirea preţului gigacaloriei pentru buzoieni a fost postat miercuri pe site-ul Primăriei spre a fi supus dezbaterii publice. Propunerea va ajunge apoi pe masa consilierilor municipali din Buzău care vor trebui să-şi dea votul într-o şedinţă viitoare a forului buzoian.

În prezent, prețul real al gigacaloriei este de 438,6 lei, însă municipalitatea plătește din buzunarul local aproape 250 de lei, sub formă de subvenție. Dacă va fi modificat, preţul gigacaloriei va fi resimțit din plin de iarna viitoare, când vor fi pornite din nou caloriferele. În condiţiile majorării preţului la căldură, oficialii RAM se aşteaptă la debranşări, însă speră ca sistemul să rămână funcţional printr-o mai bună gestionare a căldurii de către proprietari.

De asemenea, și tarifele pentru serviciile publice de salubrizare vor suferi modificări, conform documentului publicat mai jos.

Fii Reporter