luni, 11 decembrie, 2023

Abonații RAM Buzău s-au trezit cu sume uriașe în facturile pe ianuarie

Abonații RAM Buzău s-au trezit cu sume uriașe în facturile pe ianuarie

Facebook
Twitter
Email

Încălzirea locuințelor în prima lună a anului le-a adus buzoienilor racordați la sistemul centralizat facturi aproape duble față de decembrie 2019. Mai précis, pentru o cameră, abonații Regiei Autonome Municipale Buzău trebuie să achite în ianuarie 240 de lei, pentru 2 camere, 390 de lei, pentru 3 camere, 480 lei, iar pentru 4 camere, 615 lei.

Creșterea de 38% a valorii facturilor la încălzire este explicată de reprezentații Regiei Autonome Municipale atât printr-o diferență de temperatură de aproape un grad și jumătate în minus în ianuarie 2020 față de luna anterioară, dar mai ales prin numărul mare de zile facturat.

Mai exact, în ianuarie 2020, buzoienii sunt obligați să plătească o săptămână în plus, pentru că citirea contoarelor s-a făcut mult prea devreme în decembrie, tocmai pentru că angajații Regiei s-au grăbit să intre în zilele libere din minivacanța de Crăciun și Anul Nou.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.