duminică, 25 februarie, 2024

A scăzut interesul buzoienilor pentru vaccinarea anti-COVID

A scăzut interesul buzoienilor pentru vaccinarea anti-COVID

Facebook
Twitter
Email

Interesul buzoienilor pentru vaccinul anti-coronavirus a scăzut considerabil în ultimele zile. Dovadă că, luni, erau disponibile peste 2.000 de locuri libere în centrele amenajate în județul Buzău. Asta, în condițiile în care pe listele de așteptare sunt aproape 1.100 de persoane.

Dintre locurile libere, 1.102 sunt pentru cei care vor să se imunizeze cu Pfizer, 630 cu AstraZeneca și 281 locuri sunt pentru cei care vor să opteze pentru serul de la Moderna.

În prezent, există vaccinuri în mai toate centrele de imunizare din județ, îndeosebi în cele din mediul rural, astfel că cei care se înscriu acum în listele de așteptare vor primi rapid mail cu data la care vor fi programați.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au fost confirmate 36 de cazuri noi de infectare, dintre care 3 pacienți testați în laboratoare private și un pacient testat într-o unitate snitară din alt județ.

Pacienții au vârste intre 5 ani și 91 de ani. Anchetele epidemiologice sunt în desfășurare.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.