A început școala! Primarul Buzăului a fost prezent la Colegiul Mihai Eminescu, iar președintele CJ, la o școală din Râmnicu Sărat

Mai multe școli din județ i-au avut în această dimineață, printre oaspeții prezenți la festivitățile de începere a anului de învățământ, pe câțiva dintre reprezentanții administrației publice locale. Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a fost fost prezent alături de Marcel Ciolacu, președintele PSD Buzău, la Colegiul Național „Mihai Eminescu” iar președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, a fost la Școala ”Dr. Ilie Pavel” din Râmnicu Sărat.

Festivitatea de la Colegiul Mihai Eminescu a început la ora 09.00 și i-a avut, printre invitați, alături de primarul Constantin Toma, pe inspectorul școlar general al ISJ Buzău, Florina Stoian, pe directorul Casei Corpului Didactic, profesorul Ion Vasile și pe comisarul-șef de poliție Florina Crucianu.

14257659_299026697120289_3168269421468652576_o

În discursul său, edilul șef Toma a dat asigurări că autoritățile vor sprijini lucrările de reabilitare a clădirii, care este monument istoric. „În programul meu, educația va fi pe primul loc pentru că, până la urmă, fără educație nu ne putem numi oameni. Educația înseamnă satisfacție în primul rând în plan spiritual, dar, până la urmă, și în plan material. Sunteți una dintre școlile de elită ale municipiului nostru; sper să rămâneți așa, pentru că și Primăria va fi alături de voi, alături de Consiliul Local, nu numai din punct de vedere material, în sensul să facem din această clădire, care este și monument istoric, într-un obiectiv care să dea mai multă atractivitate și Buzăului, dar și vouă, până la urmă”, a precizat primarul Constantin Toma în alocuțiunea sa.

Și președintele PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu, a vorbit despre viitorul uneia dintre cele mai importante instituții de învățământ. „Am venit împreună cu domnul primar, la invitația doamnei director; de un singur lucru vreau să vă asigur: Liceul „Mihai Eminescu, în următorii doi ani, va fi reabilitat în totalitate și sperăm că va avea și o nouă sală de sport. Vă urez succes și multă baftă!”, a transmis Marcel Ciolacu.

14257591_293495997685452_2972103387555447462_o

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a ales să participe în această dimineață la festivitatea deschiderii anului școlar în municipiul Râmnicu Sărat, alături de primarul localității, Sorin Cîrjan. Cei doi au mers la Școala gimnazială „Dr. Ilie Pavel”, fosta școală generală nr. 3 Râmnicu Sărat.

”Prima zi de școală este una plină de emoție, pentru că de fiecare dată ne aducem aminte de momentele în care treceam și noi, timizi, pragul școlii. Urez mult succes în acest an școlar atât elevilor, cât și doamnelor și domnilor profesori, dar și părinților care, de multe ori, sunt mai emoționati decât cei mici”, a scris Petre Emanoil Neagu pe pagina sa de Facebook, unde a postat și câteva fotografii surprinse în timpul ceremoniei organizate la Râmnicu Sărat.

Astăzi începe un nou an școlar pentru mai mult de trei milioane de elevi din întraga țară. Anul şcolar 2016-2017 are 35 de săptămâni de cursuri, însumând 169 de zile lucrătoare, şi se structurează în două semestre: semestrul I (12 septembrie 2016 – 3 februarie 2017) şi semestrul al II-lea (13 februarie 2017 – 16 iunie 2017).

Fii Reporter