A fost vandalizat bradul din centru. Omul de zăpadă a fost spart iar mai multe becuri au dispărut

Figurina de sub pomul de iarnă din centrul Buzăului a fost vandalizată, iar de două zile mascota de doi metri înălțime alături de care se fotografiază buzoienii în perioada sărbătorilor de iarnă nu mai are față. Oamenii nu-și pot explica cum de a fost posibilă deteriorarea figurinei sub nasul autorităților, știut fiind de toată lumea că centrul orașului ar trebui supravegheat permanent de Poliția Locală.

Spiritul sărbătorilor se ține departe de infractori și teribiliști. Dovadă este gestul unor necunoscuți care, în noaptea de duminică spre luni, la adăpostul întunericului dar și a lipsei de vigilență a polițiștilor locali, au distrus mascota de sub pomul de iarnă din fața primăriei. Nu se știe cum au procedat autorii distrugerii: fie au tras de plasticul din care este confecționată figurina, fie au lovit cu pumnul.
 
Rezultatul este însă unul condamnabil. ”Dacă au ajuns să rupă o jucărie, unde copilașii se bucurau să facă poze, să aibă o amintire, e clar că ne ducem rău în jos. Păcat însă că s-a întâmplat chiar aici, în coasta autorităților”, ne-a declarat Angela Ion, o mămică aflată în trecere pe lângă mascota desfigurată.
 
 
Bradul de Crăciun și elementele de decor de lângă el sunt amplasate chiar în fața Palatului Comunal, într-o zonă luminată, aflată permanent în sub atenția patrulelor de poliție locală. Din păcate, sistemul de supraveghere cu camere video nu este deloc de ajutor în prinderea teribiliștilor, întrucât perimetrul central nu este acoperit cu astfel de camere. 
 
Omulețul de zăpadă a fost închiriat, împreună cu instalațiile de iluminat festiv și ornamentele stradale, de la o firmă din București. ”Am vorbit la București, le-am spus că le-a fost deteriorată figurina, dar nu avem ce să mai facem deoarece prin contract nu era specificată vreo clauză privind eventuale despăgubiri. Încercăm să confecționăm o față nouă, din plastic, însă nu va mai arăta ca originalul. Toate piesele aduse anul acesta erau noi”, a declarat Alexandru Dunel, viceprimar.
 
Potrivit autorităților, nu numai omul de zăpadă a fost vandalizat, ci și pomul de iarnă. De la împodobirea lui, au dispărut deja 23 de becuri cu pini, pe care hoții le-au aruncat ulterior, întrucât nu le puteau folosi în gospodării. Nici aceștia nu au fost depistați de polițiștii locali. Șanse ca autorii distrugerii sunt mici, întrucât nicio plângere nu a fost depusă la poliția națională, cea abilitată să efectueze anchete. 
 
Omul de zăpadă fusese achiziționat anul acesta de firma de la care autopritățile l-au închiriat, pentru că vechile figurine fuseseră de asemenea distruse în anii trecuți. Iluminatul festiv și ornamentele stradale din Buzău se află în grija firmei Flash Lighting, cea care are contract cu Primăria pentru serviciile de iluminat public.   
 
Fii Reporter
DISTRIBUIȚI