A fost reținut șoferul microbuzului Atlassib, care a provocat accidentul de la Crucea Comisoaiei, soldat cu doi morți și patru răniți

Şoferul microbuzului Atlassib care miercuri după-amiază a provocat un carnagiu pe DN2E85, a fost reţinut aseară pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit poliţiştilor, şoferul microbuzului Atlassib, Florin Samoilă, în vârstă de 48 de ani din judeţul Teleorman, în timp ce se se deplasa din direcţia Râmnicu Sărat către Buzău, din cauza nepăstrării unei distanţe necorespunzătoare faţă de autoturismul din faţa sa condus de un tânăr de 27 de ani, din judeţul Ilfov, a intrat în coliziune faţă-spate cu acesta.

Din anchetă a rezultat că autoturismul intenţiona să oprească pe acostamentul modernizat al aceluiaşi sens de mers, iar în momentul impactului a fost proiectat în afara părţii carosabile.

Din accident a rezultat decesul a două persoane în vârstă de 61 respectiv 58 de ani, rănirea altor două persoane cu vârste între 42 şi 60 de ani şi a tânărului de 27 de ani, toate din autoturism, precum şi rănirea unei pasagere în vârstă de 21 de ani din microbuz.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar poliţiştii rutieri continuă cercetările. De asemenea, faţă de şoferul microbuzului, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău.

Fii Reporter