A fost la un pas să ucidă patru copiii. Fetița moartă în accidentul de la Sătuc era cu încă trei frați în mașina care s-a răsturnat

Amănunte terifiante ies la iveală din ancheta declanșată după producerea accidentului rutier de pe raza localităţii Sătuc, soldat cu moartea unei fetițe. Polițiștii au aflat că în mașina răsturnată au fost în total patru minori. Este vorba despre frații fetei decedate, pe care șoferul i-a dus imediat acasă, mințindu-i că ambulanța o va lua și pe sora lor mai târziu.

Din primele verificări efectuate de echipa de cercetare la faţa locului a rezultat faptul că un bărbat în vârstă de 27 ani, din Greceanca, în timp ce se deplasa cu un autoturism din direcţia Berca către Verneşti, cel mai probabil pe fondul vitezei excesive şi a faptului că nu posedă permis de conducere, pe raza aceleeaşi localităţi a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a acroşat o conductă de distribuţie a gazelor naturale, ulterior răsturnându-se în afara părţii carosabile.

În urma impactului o minoră în vârstă de 11 ani, pasageră, a fost proiectată în afara autovehiculului şi a decedat. Din verificări a reieşit că alţi trei minori, cu vârste cuprinse între 5 şi 9 ani, se aflau în autoturism la momentul producerii evenimentului, motiv pentru care a fost dispusă măsura transportării acestora la spital, în vederea stabilirii existenţei unor eventuale vătămări.

Potrivit mamei fetiței care a decedat în urma accidentului, patru dintre cei șapte copii ai săi au plecat la miezul nopții cu șoferul de 27 de ani, fratele soțului ei, să cumpere dulciuri de la un magazin non-stop din Berca. Chefuiseră toată ziua, bucuroși că tânărul din Greceanca tocmai își cumpărase autoturismul Audi cu număr de Neamț.

La întoarcere, șoferul a pierdut controlul volanului, a acroșat o țeavă de gaze după care s-a răsturnat pe câmp. Nepoata lui de 11 ani a murit după ce a ieșit prin geam iar ceilalți copii au scăpat doar cu câteva zgârieturi. Șoferul a fugit cu copiii acasă, mințind-o pe mama minorilor că fata a fost luată de ambulanță și dusă la spital.

Având în vedere afectarea conductei de distribuţie a gazelor naturale, zona a fost izolată pentru intervenţia echipajelor din cadrul I.G.S.U. şi specialiştilor cu atribuţii în domeniu, ulterior demarându-se activităţile de cercetare.

Poliţiştii au efectuat activităţi specifice pentru identificarea şi depistarea conducătorului autoturismului, iar la momentul depistării sale, fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Faţă de acesta poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore şi urmează ca în cursul acestei zile să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău cu propunere legală.

Fii Reporter