A fost alocat bugetul pentru reabilitarea podului metalic de la Mărăcineni. Lucrările sunt gata să înceapă

Măsuri de urgență luate de autoritatile române în cazul podului metalic de la Maracineni, de peste raul Buzau. Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au anunțat că Ministerul Transporturilor a alocat deja banii pentru reabilitarea structurii de beton a podului. Lucrările ar urma să înceapă imediat după finalizarea licitațiilor pentru desemnarea constructorilor.

Dacă nu vor apărea contestații, lucrările ar putea începe la jumătatea verii.

Construit aproape de la zero în 2005, după ce a fost grav avariat în urma inundațiilor, podul de la Mărăcineni a ajuns într-o stare avansată de degradare. Din cauza traficului intens, în structura de beton a podului au apărut tot mai multe fisuri si găuri. Din acest motiv, de aproape un an, traficul pe sensul de mers dinspre Râmnicu Sărat spre Buzău este restricționat, viteza maximă admisă fiind 10 kilometri la oră.

Alertați de autoritățile buzoiene, reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunta masuri urgente de remediere a deficientelor constatate la structura de beton a podului metalic. Ministerul Transporturilor a alocat deja banii pentru reabilitarea podului metalic. Lucrările de reabilitare a obiectivului vor fi complexe, spun responsabilii Companiei Naționale de Administrare a Infrastrcuturii Rutiere.

Potrivit responsabililor din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, lucrările de reabilitare a podubului metalic de la Mărăcineni ar putea începe la jumătatea verii. ”Este vorba despre lucrări în valoare de 5.000.000. Vorbim despre lucrări de reparație extinsă, reprezentând o consolidare mai aprofundată atât la căile de rulare cât și la elementele de susținere. Noi ne exprimăm speranța ca în maximum două luni să înceapă lucrările de șantier dar trebuie să luăm în considerare și situațiile care au mai avut loc până acum la alte lucrări și anume cele create de contestații”, a declarat Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR.

Pe tot timpul derularii lucrărilor de consolidare a podului metalic, traficul rutier va fi deviat pe podul de beton, însă cu restrictiile de rigoare. Podul metalic de la Mărăcineni a fost construit în 1932. Porțiune din Drumul european E85, cea mai importantă conexiune rutieră între Muntenia și Moldova, podul a fost avariat grav la inundațiile din vara anului 2005, și în consecință a fost partial demolat și reconstruit până în luna noiembrie a aceluiași an

Fii Reporter