A crescut riscul de îmbolnăvire din cauza căpușelor. Cea mai gravă este boala Lyme

Atenție la căpușe! La Buzău, de la începutul lunii aprilie și până acum, 15 persoane au fost înțepate de căpușe, motiv pentru care s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău. Mușcătura de căpușă este foarte periculoasă dacă nu este tratată corespunzător.

Astfel de insecte se pot găsi atât în grădina casei, cât și în parcuri, terenuri de sport, pe iarbă sau gazon, pe pomii din livadă sau în padure. Multe persoane sunt conștiente de pericolul pe care îl reprezintă căpușele, altele îl ignoră.

Având în vedere că în această perioadă se aşteaptă ca un număr mare de persoane să petreacă zilele libere în natură, la „iarbă verde”, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii recomandă oamenilor să poarte pantaloni lungi, șosete și bluze cu mânecă lungă în zonele cu iarba înaltă. Mușcătura de căpușă este foarte periculoasă dacă nu este tratată corespunzător.

Cea mai gravă este boala Lyme, sau borelioza, supranumitaă și “boala cu 1000 de fețe”, din pricina faptului că simptomele ei sunt foarte asemănătoare altor boli.