luni, 4 martie, 2024

5 sfaturi de amenajare interioară pentru dormitorul tău

5 sfaturi de amenajare interioară pentru dormitorul tău

Facebook
Twitter
Email

Felul în care este amenajat dormitorul tău îți poate influența atât somnul, cât și starea de spirit, motiv pentru care este necesar să acorzi foarte mare atenție alegerilor estetice și practice pe care le faci. Atât mobila, cât și întregul ambient trebuie să îți ofere confort fizic și psihic, în așa fel încât să transformi această încăpere în spațiul ideal în care să îți încarci bateriile, un spațiu care te reprezintă și îți oferă stare de bine. Descoperă opțiunile de mobila pentru dormitoare de la ExpoMob și alege modelele pe gustul tău!

Stabilește stilul general al încăperii

Înainte să faci orice demers fizic în amenajarea camerei tale, important este să stabilești un plan de acțiune bine pus la punct care îți va ușura munca. Decide-te încă de la început asupra felului în care ți-ai dori să arate dormitorul din toate punctele de vedere. Caută surse de inspirație, ia-ți anumite puncte de reper din tendințele actuale de design interior și hotărăște-te asupra unui stil general, fie acesta clasic, modern, romantic, eclectic, contemporan, industrial etc. Ulterior vei putea îngloba și alte stiluri prin diverse inserții fine, însă pentru a ști care este direcția pe care vrei să o urmezi, este importantă alegerea unei zone estetice principale.

Analizează care sunt principalele priorități pentru tine

Când vine vorba de dormitor, confortul oferit este principalul aspect pe care îl urmăresc majoritatea persoanelor care se antrenează în acest proces, drept urmare vor căuta piese de mobilier care să satisfacă această cerință. Pe lângă acest va fi nevoie să decizi ce alte așteptări ai de la dormitorul tău și să alegi mobila în funcție de acestea. Îți dorești mai mult spațiu de depozitare, un colțișor pentru frumusețe, un dressing încăpător, multe elemente de decor ori mobilă de dimensiuni mici, toate aceste aspecte trebuie notate.

Alege combinații de culori care te reprezintă

Și selecțiile cromatice joacă un rol foarte important în amenajarea unei camere, având puterea să schimbe complet atmosfera și ambientul din aceasta. Fă o listă a nuanțelor care îți plac, care îți dau o stare de bine și care te liniștesc, iar mai apoi caută în cataloagele de specialitate care se potrivesc cel mai bine între ele. Limitează-te la maximum trei opțiuni pentru a obține armonie și echilibru, plus eleganță și bun gust.

Optează pentru piese de mobilier care se completează

După ce ai stabilit în linii mari ce îți dorești de la dormitorul tău, mai rămâne doar să iei principalele decizii, și anume mobila. Pentru a ușura întregul proces și a te asigura că obții compatibilitate maximă între elemente, atât din punct de vedere al dimensiunilor, cât și a nuanțelor și stilului, poți alege seturi de mobilier pentru dormitor deja configurate de către producător. Acestea pot fi compuse din 4, 5, 6,7 sau chiar 8 piese și oferă alternative pentru toate gusturile. Cu patul ca element principal, vei putea completa setul cu comode, noptiere, șifoniere, măsuțe de machiaj, oglinzi și alte corpuri complementare care să-ți satisfacă toate nevoile.

Investește în articole de calitate

Pentru a te asigura că te vei bucura de rezultatele muncii tale pentru cât mai mult timp este important să te orientezi către piese de mobilier de calitate superioară, realizate din materiale durabile, de către producători de încredere. Orice achiziție pe care o faci la ExpoMob se bucură de toate aceste aspecte, plus diversitate estetică și cromatică pentru a putea găsi setul care este în totalitate pe gustul tău. Setul de Dormitor ALYANS, din 6 piese, este una dintre opțiunile foarte versatile, care satisface toate cerințele de bază ale unui dormitor modern și conturează un ambient calm și relaxant care te invită la odihnă.

 

Creează dormitorul visurilor tale cu seturile de mobilier de la ExpoMob!

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.