sâmbătă, 15 iunie, 2024

5 proiecte DIY simple care pot da un aspect nou grădinii tale

5 proiecte DIY simple care pot da un aspect nou grădinii tale

Facebook
Twitter
Email

Locuitul la casă vine la pachet cu multă muncă, dar și multe avantaje și satisfacții. Ne referim aici la munca de întreținere a unei curți, a unui gazon, a unei grădini de legume și pomi fructiferi. Însă, pe lângă eforturile depuse constante pentru menținerea unei curți bine întreținute, vine și satisfacția de a sta vara la umbra unui pom în propria grădină, cu picioarele goale pe gazonul proaspăt tuns.

Pentru a avea o curte curată și bine întreținută, există o mulțime de aparate și dispozitive care îți pot sări în ajutor, însă dacă dorești să adaugi o notă personală și transformi o curte obișnuită într-una cu un aer aparte, există o mulțime de proiecte simple de bricolaj pe care le poți aborda. Aceste proiecte nu numai că sunt ușor de realizat, dar sunt și o modalitate excelentă de a economisi bani și de a crea ceva unic. Noi ne-am gândit să îți prezentăm 5 astfel de idei, care să te ajute să îți pui în valoare spațiul din jurul casei.

Iată 5 idei de bricolaj pentru curtea ta, pe care le poate realiza oricine

  • Paturi de grădină înălțate – paturile de grădină înălțate sunt o modalitate excelentă de a-ți cultiva propriile legume și ierburi, menținând în același timp curtea ordonată și bine întreținută. Poți construi cu ușurință un pat de grădină înălțat cu ajutorul unor șipci de cherestea, pământ și semințe de la orice magazin de bricolaj. Pur și simplu măsoară și taie cheresteaua la dimensiunea dorită, stivuiește scândurile una peste alta și fixează-le cu șuruburi. Odată ce ai construit cadrul, umple-l cu pământ și plantează legumele și ierburile preferate.

 

  • Groapă de foc – o groapă de foc poate oferi căldură și atmosferă curții tale, făcând-o locul perfect pentru relaxarea întregii familii. Este important de știut că groapa trebuie amplasată la minim 25 metri distanță de casă, din motive de siguranță. Materialele necesare includ cărămizi sau pietre decorative și câțiva saci de nisip. Odată ce ai materialele, sapă o groapă în pământ unde dorești să instalezi groapa, de înălțimea dorită. Apoi, aranjează cărămizile sau pietrele într-un model circular în jurul găurii. Pe lângă modelul circular al cărămizilor, poți pune un strat de pietricele decorative de grădină, pentru a crea un aspect cât mai plăcut, dar și pentru a menține cărămizile în poziție. În cele din urmă, umple gaura cu nisip sau pietriș și adăugați lemn de foc în groapă.

 

  • Creează o potecă de pietre – o potecă este o modalitate simplă de a adăuga structură curții și de a crea un sentiment natural de flux, dinspre poartă către intrarea în casă și invers. Există o varietate de materiale pe care le poți folosi pentru a crea o potecă, inclusiv plăci, pavele și pietriș. Pentru a începe, pur și simplu marchează calea pe care dorești să o creezi și sapă un șanț de mică adâncime. Așează materialul ales și completează golurile cu nisip sau pietriș. Pe site-ul celor de la Rotanis.ro găsești toate materialele necesare pentru un astfel de proiect, inclusiv o gamă de diferite tipuri de plăci, pavele sau pietre.

 

  • Construiește o casă pentru păsări – căsuțele pentru păsări sunt un proiect de bricolaj distractiv de care te poți bucura atât tu, cât și micii vizitatori cu pene. Materialele necesare includ câteva plăci de lemn, cuie și niște unelte de bază, pe care oricine le are în gospodărie. Există nenumărate modele din care să alegi, astfel încât poți deveni cât de creativ dorești. Agață căsuța de păsări într-un copac sau pe un stâlp, umple-o cu diferite tipuri de semințe și bucură-te de apariția micilor zburătoare.

 

  • Grădină verticală – grădinile verticale sunt o modalitate ideală de a adăuga verdeață unui spațiu mic, în cazul în care curtea casei tale nu este atât de generoasă. Poți crea un astfel de proiect folosind un palet sau un spalier. Mai întâi, alege plantele pe care dorești să le expui și atașează-le de palet sau spalier folosind sârmă sau coliere de plastic. Poți agăța paletul sau spalierul pe un perete, gard sau orice altă structură. Acest lucru nu numai că va adăuga un plus de natură spațiului tău exterior, dar va îmbunătăți și calitatea aerului și va oferi o atmosferă relaxantă.

În concluzie, proiectele simple de bricolaj sunt o modalitate accesibilă de a adăuga valoare și farmec curții tale. Indiferent ce alegi, sperăm că vei fi inspirat de ideile noastre și îți vei pune amprenta personală asupra grădinii tale.

Sursa foto: Unsplash.com

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.