miercuri, 22 mai, 2024

4 lucruri la care să fii atent când faci cumpărăturile pentru noul an școlar

4 lucruri la care să fii atent când faci cumpărăturile pentru noul an școlar

Facebook
Twitter
Email

Pregătirile pentru începerea noului an școlar poate fi o perioadă stresantă pentru părinți. Lucrurile necesare pentru școală pot destul de costisitoare, iar la acest lucru se adaugă și faptul că ai vrea să ai o certitudine în privința siguranței copilului tău pentru că va petrece câteva ore departe de tine. 

4 lucruri care vor contribui la siguranța și confortul copilului tău cât timp este la școală

Sunt unele lucruri prin care îți poți ajuta copilul pentru a fi cât mai confortabil la școală și pentru a preveni unele situații neprevăzute. Asta este o perioadă în care copilul tău învață să fie independent și să se descurce singur în diferite împrejurări.

  1. Ghiozdanul

Un ghiozdan s-ar putea să-l cumperi pentru mai mulți ani, prin urmare asigură-te că vei cumpăra unul de calitate și potrivit pentru nevoile lui. Poți verifica modelele de ghiozdane de pe altex.ro pentru a face alegerea potrivită. Este recomandat să să aibă un ghiozdan cu două bretele pentru a purta ghiozdanul pe spate. Un ghiozdan cu baretă pe un singur umăr poate duce la o mică deformație a umărului pe care este ghiozdanul în timp. Poți cumpară un ghiozdan pe rotițe dacă copilul este mai mic astfel încât să-l poate trage după el. 

  1. Încălțăminte

Copii aleargă mult în jocurile lor așa că ar fi bine să te asiguri că are încălțămintea potrivită. Deși copii cresc destul de repede și la fel crește și mărimea piciorului, merită totuși să investești mai mulți bani în încălțăminte pentru confortul lor, dar și pentru că scad riscurile unei accidentări. Pe cât mai mult posibil ar fi bine să optezi pentru încălțăminte din piele pentru că asigură aerisirea piciorului și sunt mai rezistenți. De asemenea, talpa ar trebui să fie cât mai flexibilă pentru a fi mai comozi și a rezista jocurilor interactive. 

  1. Semne pe lucrurile lui 

Pentru a te asigura că nu își va unele lucruri, poți alege un model anume și să-l printezi sub formă de stickere. Acestea le poți lipi pe lucrurile lui cum ar fi caiete, penar, liniar, sticlă de apă etc. pentru a nu le pierde. Și în cazul în care își pierde ceva poate să găsească repede. 

  1. Trusă de prim ajutor

Orice rană ar trebui dezinfectată cât mai repede, indiferent cât de mică și superficială este. Nu uita că este un număr redus de supraveghetori la un număr mare de elevi. În cazul unei accidentări copilul tu ar trebui să știe să apeleze la o persoană adultă cât de repede posibil, dar în cazul unei lovituri, s-ar putea să aleagă să se descurce singur. De aceea, acum sunt pe piață truse de prim ajutor special concepute pentru copii. Poți adăuga o astfel de cutie în ghiozdanul sau dulăpiorul lui pentru acces rapid la bandaje și unguente. Trusa poate conține pachete de dezinfectant pentru mâini, gel de arsură, unguent, bandaje și măști. 

În concluzie, poți lua anumite măsuri ca să te asiguri că copilul tău are ce tot ce are nevoie la școală. Deși unele lucruri presupun o investiție mai mare, cum ar fi ghiozdanul și încălțămintea, merită pentru a asigura confortul copilului tău. Cât timp este la școală este departe de tine și vor fi situații în care trebuie să se descurce singur, dar cu puțin ajutor și pregătire de dinainte, va face față provocărilor.

Sursa foto: Unsplash.com

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Ce este detartrajul?

Detartrajul este o procedură stomatologică non-invazivă, menită să îndepărteze placa bacteriană și tartrul (depunerile calcificate) de pe suprafața dinților și de sub gingii. Această procedură