vineri, 23 februarie, 2024

3 idei de amenajare pentru balcon

3 idei de amenajare pentru balcon

Facebook
Twitter
Email

Balconul este un spaţiu extraordinar, care din păcate, de cele mai multe ori este aglomerat cu lucrurile mai puţin folosite.

Cu puțină organizare şi câteva corpuri de mobilier minimaliste această încăpere poate fi transformată într-o oază de relaxare sau într-un zonă de servire a mesei cu personalitate.

Iată trei soluţii geniale de amenajare a unui balcon.

Balcon cozy minimalist

Trebuie să recunoaştem, că aceste spaţii nu sunt cele mai generoase, însă nu înseamnă că nu pot fi transformate într-un spaţiu de refugiu primitor. O banchetă minimalista, o măsuţă pentru cafea şi câteva perne decorative pufoase sunt elementele care pot creiona un ambient cozzy primitor. Pentru a oferi un vibe personal poţi selecta ghivece cu plante verzi. Aceste elemente sunt magice şi oferă un vibe dinamic încăperii furnizând pata de culoare dar şi energii pozitive. Întrucât vorbim de o încăpere restrânsă, vorbim de alegeri minimaliste, astfel toate piesele incluse trebuie să fie simple şi practice pentru a genera senzația de aerisit.

Balcon organizat pe verticală

Dacă vorbim de spaţii mici cu siguranţă trebuie să iei în considerare amenajare pe verticală. Plantele ce par să curgă din tavan, un tablou atârnat pe un perete sunt doar câteva dintre decoraţiunile ce fac minuni, însă pentru a beneficia de un spaţiu perfect funcțional poți alege să integrezi măsuţe şi scaune pentru balcon. Poți alege măsuţe rotunde sau pătrate ultra compacte, dar care crează un spaţiu ideal pentru servirea băuturii preferate. Dacă vorbim de scaune pentru balcon exista numeroase variante, de la modele metalice albe, la cele realizate din lemn supuse unor tratament speciale. Poţi opta pentru scaune din fier forjat sau pentru cele înalte de bar care asigura un vibe tineresc încăperii.

Amenajare cu spaţiu pentru servirea mesei cu mobilier pentru terasă şi balcon 

Dacă balconul este mai spaţios, cu siguranţă îţi poţi permite să te gândeşti să integrezi mobilier pentru terasă și balcon, aşa creezi o zonă optimă de servire a prânzului sau a cinelor târzii. Fie că selectezi seturi cu mese compacte sau variantele cu băncuțe înalte şi mese de bar realizezi un spațiu perfect funcțional. Pentru a aduce la viaţă accesată încăpere poţi monta suporturi cu lumânări și ghivece cu plante verzi care realizează în jurul lor un ambient distins. Optează pentru lumânari parfumate colorate ce eliberaza arome expresive.

Sursa de imagine:Cees_Schaap / Shutterstock.com

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.