joi, 22 februarie, 2024

239 de șoferi, amendați de polițiști pentru că au călcat prea tare pedala de accelerație

239 de șoferi, amendați de polițiști pentru că au călcat prea tare pedala de accelerație

Facebook
Twitter
Email

Vineri, în intervalul orar 12.00–18.00, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău a organizat o acţiune pentru depistarea şoferilor care nu respectă regimul legal de viteză. Au fost constatate aproape 300 de abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Şoselele care tranzitează judeţul Buzău au fost împânzite de 40 de poliţişti din structurile de poliţie rutieră şi ordine publică şi au fost folosite 16 aparate de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Echipajele de poliţie au fost dispuse pe DN2 E85, DN 10, DN 1B-E577, DN 2B, DN 2C şi pe raza municipiilor Buzău şi Rm. Sărat, iar radarele au fost amplasate în sistem „cascadă”, misiunile poliţiştilor buzoieni desfăşurându-se concomitent cu activităţile desfăşurate de Serviciile Rutiere din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Ialomiţa şi Vrancea. 

În şase ore, au fost constatate 295 de abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice, dintre care 239 au fost situaţii de nerespectare a limitelor maxime de viteză admise în localităţi şi în afara localităţilor. Poliţiştii rutieri au retras un certificat de înmatriculare pentru defecţiuni tehnice constatate la unul dintre autovehiculele oprite pentru control şi au reţinut în vederea suspendării patru permise de conducere, dintre care două pentru depăşiri neregulamentare şi câte unul pentru circulaţie pe contrasens, respectiv neoprire la semnalul regulamentar efectuat de poliţistul rutier.

Biroul de presă al IPJ Buzău anunţă că poliţiştii buzoieni vor continua şi în zilele de 24 şi 25 august activităţile pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care comit astfel de abateri.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.