Pistol descoperit în peretele unui grajd. Poliția cercetează cui i-a aparținut și dacă a fost folosit

Un localnic din Brădeanu a descoperit, în peretele unui grajd, o armă foarte bine conservată. În timp ce demola anexa, a găsit îngropată sub cuștile unor porumbei o cutie în care se găseau un pistol, încărcătorul și gloanțele, aparent în stare de funcționare. Polițiștii au ridicat arma și muniția aferentă pentru expertizare.

Un apel la 112 anunța zilele trecute descoperirea unui pistol, în gospodăria pe care o familie a cumpărat-o nu cu mult timp în urmă. Arma se afla într-o cutie, împreună cu încărcătorul, scos din patul pistolului, și aproximativ 50 de cartușe.

Pentru că arma părea funcțională, tot conținutul cutiei fiind foarte bine conservat, fără nicio urmă de rugină, pentru ridicarea ei a intervenit Poliția.

Potrivit unor surse din IPJ, arma va trece printr-o expertizare balistică, menită să stabilească dacă a fost folosită. Din primele cercetări reiese că este din perioada celui de-al Doilea Război Mondial. La anchetă, vor fi determinate vechimea precisă a pistolului și proveniența.

Despre posesorul armei, oamenii din Brădeanu au indicii. Ei spun că pistolul i-ar fi aparținut unui sătean, rebel din fire, un fel de haiduc al perioadei interbelice.

Era certat cu legea, mai ales cu autoritățile militare, pentru că acestea nu reușeau deloc să-l înroleze și să îl trimită pe front. ”Se pitea prin turla bisericii, pe unde nici cu gândul nu ajungeai”, spune un sătean.

Gospodăria în anexa căreia a fost descoperit pistolul a fost cumpărată recent de la moștenitorii bătrânului bănuit că ar fi ascuns arma.

Fii Reporter