joi, 22 februarie, 2024

12 șoferi bețivi, scoși din trafic, în weekend, de către polițiștii buzoieni

12 șoferi bețivi, scoși din trafic, în weekend, de către polițiștii buzoieni

Facebook
Twitter
Email

Sâmbătă şi duminică, poliţiştii au acţionat pe raza judeţului pentru depistarea şi scoaterea din trafic a şoferilor aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testărilor alcoolscopice efectuate, poliţiştii au descoperit 12 şoferi care consumaseră băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan. În cazul a cinci dintre aceştia, etilotestele au indicat valori cuprinse între 0,11 mg/l şi 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că poliţiştii i-au sancţionat cu puncte-amendă şi au luat împotriva lor şi măsura suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile. Pe numele celorlalţi şapte şoferi depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, poliţiştii au întocmit dosare penale.

Cea mai mare valoare – 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat – a fost indicată de aparatul „Drager” în cazul unui bărbat în vârstă de 45 de ani din Nehoiu care a fost scos din trafic de un echipaj care acţiona pe DN 10, în localitatea Pătârlagele.

În ultimele două zile, poliţiştii rutieri au mai întocmit alte trei dosare penale pentru infracţiuni constatate la regimul circulaţiei. Într-unul este cercetat un buzoian de 34 de ani depistat în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii Mărăcineni deşi avea permisul de conducere reţinut în vederea suspendării. În alt dosar este cercetat un bărbat de 36 de ani din Şarânga, depistat la volanul unui autoturism ce nu avea drept de circulaţie în România, iar cel de-al treilea dosar a fost întocmit pe numele unui buzoian de 20 de ani, care a condus un autoturism pe raza municipiului Buzău, deşi nu posedă permis de conducere.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.