vineri, 29 martie, 2024

Pelerinajul de Florii, din Buzău, va fi păzit de peste 200 de poliţişti

Pelerinajul de Florii, din Buzău, va fi păzit de peste 200 de poliţişti

Facebook
Twitter
Email
În weekend, când se sărbătoreşte Intrarea Domnului în Ierusalim – Floriile, un număr de aproximativ 200 de poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, arme şi investigaţii criminale se vor afla în stradă. Cei mai mulți dintre polițiști vor fi mobilizați la pelerinajul organizat de Arhiepiscopie.

În ziua de  4 aprilie 2015, între orele 15.30-18.30, pe raza municipiului Buzău, se va desfăşura un pelerinaj de Florii organizat de Arhiepscopia Buzăului şi Vrancei la care vor participa preoţi şi credincioşi de la toate bisericile din municipiul Buzău.
 
Marşul se va desfăşura pe traseul bulevardul Unirii – strada Obor (Catedrala Arhiepiscopală ).
 
Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Buzău şi Direcţia Poliţiei  Locale. Ei vor asigura climatul corespunzător de ordine şi siguranţă publică, precum şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor dedicate acestei sărbători.
 
În vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor în trafic, poliţiştii rutieri vor fi prezenţi pe principalele artere de circulaţie, în zonele şi la orele cu trafic intens.
 
De asemenea, pentru evitarea neplăcerilor pricinuite de aglomerarea arterelor rutiere sau a ambuteiajelor ce pot apărea, poliţiştii rutieri fac apel la conducătorii auto să îşi planifice din timp deplasările şi să se informeze cu privire la traseul ales şi condiţiile de drum.
 
Totodată, conducătorii auto trebuie să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.