sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cel mai important eveniment al Buzăului, din octombrie: sfințirea Catedralei Sf. Sava

Cel mai important eveniment al Buzăului, din octombrie: sfințirea Catedralei Sf. Sava

Facebook
Twitter
Email
După 24 de ani de la începerea lucrărilor, Catedrala Sf. Sava din Buzău se sfinţeste pe data 11 octombrie. La eveniment sunt aşteptaţi mii de enoriaşi din Buzău, dar şi din împrejurimi. Înalt Preasfinţitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, a dezminţit zvonurile privind mutarea părintelui Mihail Milea de la Catedrala Sf. Sava, într-o altă parohie.

Aflată în centrul oraşului, construcţia Catedralei municipale „Sf. Sava de la Buzău” a început în anul 1991, iar acum este aproape de final. Şi asta după ce Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei a grăbit definitivarea construcţiei catedralei. Sfinţirea catedralei va avea loc peste două săptămâni. Potrivit planului iconografic, pictura din interiorul lăcaşului de cult va fi executată în tehnica frescă, stilul bizantin, în următorii 7 ani. 
 
Mai mult, Înalt Preasfinţitul Ciprian, arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, a dezminţit zvonurile privind mutarea părintelui Mihail Milea de la Catedrala Sf. Sava, într-o altă parohie.
 
Catedrala Sf. Sava din municipiul Buzău, structurată pe două niveluri, este o construcţie elegantă şi impresionantă.
 
Din anul 2014, Catedrala copiilor Sf. Sava din municipiul Buzău, a fost declarată Paraclis arhiepiscopal. La sfinţirea lăcaşului de cult, programată pentru data de 11 octombrie, sunt aşteptaţi mii de enoriaşi din judeţul Buzău, şi nu numai.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Împrumutul rapid: Când timpul este esential

În lumea finanțelor personale, un împrumut rapid poate oferi soluții rapide și eficiente dacă te confrunți cu probleme financiare urgente sau imprevizibile. Asemenea unui buton