joi, 28 martie, 2024

VIDEO Unitatea de Primiri Urgențe din Spitalul Județean Buzău va fi modernizată

VIDEO Unitatea de Primiri Urgențe din Spitalul Județean Buzău va fi modernizată

Facebook
Twitter
Email

Consilierii județeni din Buzău au aprobat, în ședința extraordinară de astăzi, proiectul privind alocarea fondurilor necesare pentru lucrările de extindere a secției UPU, dar și pentru noi achiziții la Maternitatea de pe strada Victoriei, care va fi dată în folosințșă în curând.

Consilierii județeni buzoieni s-au întrunit astăzi în ședință extraordinară. Pe ordinea de zi a fost un singur proiect: din excedentul bugetar al Consiliului Județean a fost aprobată alocarea sumei de 9.000.000 de lei, bani care vor fi folosiți pentru lucrări de reabilitare în cadrul Spitalului Județean, dar și pentru achitarea plîților pentru furnizorii de aparatură medical la noua maternitate, de pe strada Victoriei.

În ceea ce privește noua maternitate, zilele acestea se fac ultimele plăți către furnizori pentru aparatura cumpărată de ConsiliulJudețean. La finalul ședinței de astăzi, Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean, a anunțat că noua maternitate ar putea primi paciente chiar de săptămâna viitoare.

Odată aprobat acest proiect, lucrările de extindere și modernizare a Unității de Primiri Urgențe, cea mai solicitată secție ale spitalului, ar putea demara chiar în acest an. Extinderea UPU se va face pe spațiul actualei parcări a Spitalului, în momentul de față, spațiul își desfășoară activitatea această secție fiind insuficient. Asta pentru că, în fiecare zi, se prezintă, în medie, 150 de pacienți veniți din tot județul.

De asemenea, se are în vedere, cu sumele alocate astăzi de Consiliul Județean, modernizarea blocului operator al Spitalului Județean de Urgență Buzău.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.