vineri, 29 martie, 2024

Cursuri de limbaj mimico-gestual, pentru politicienii care se feresc de interceptările DNA

Cursuri de limbaj mimico-gestual, pentru politicienii care se feresc de interceptările DNA

Facebook
Twitter
Email
Ofertă inedită, pentru politicienii sau directorii care se feresc de urechile electronice ale DNA. Un centru de pregătire, din Buzău, anunță organizarea de cursuri în limbajul semnelor pentru cei care vor să păcălească dispozitivele de interceptare a convorbirilor telefonice sau ambientale. Gestul se vrea a fi un protest față de instituțiile publice, inclusiv DNA, care nu au angajat interpret mimico-gestual, așa cum prevede o lege de acum 8 ani (Legea 448/2006 art 69 art 70). 

”Până va avea DNA un interpret în limbajul mimico-gestual, până legea 448/2006 – Art. 69, Art. 70 – va avea aplicabilitate în România și va putea urmări un video postat de cei fără auz, vă invit la cursul de specializare în limbajul mimico-gestual . Așa o să vă protejați singuri. Nimeni nu va ști dacă faceți campanie în ziua votării, nimeni nu va ști și nu va înțelege când vreți să încălcați legea!”. Acesta este mesajul postat de Ionica Tarău, președintele ”Centrului de pregătire pentru o viață independentă în limbaj mimico-gestual”, din Buzău, pe pagina sa de Facebook.
 
De mai mulți ani, buzoianca militează pentru dreptul persoanelor surdo-mute, inclusiv cel al accesului la informații publice al persoanelor fără auz. ”Trăim în România și, abuziv, de zeci de ani, este încălcat un drept al unui cetățean care nu are acces informațional și comunicațional. Oamenii ăștia (surdo-muții n.r.) trăiesc sub monopol și manipulare, știu ce spun și îmi asum”, scrie Ionica Tarău în aceeași postare.
 
Inedita ofertă a ”Centrului de pregătire pentru o viață independentă în limbaj mimico-gestual”, din Buzău, singurul din țară, se vrea a fi un protest față de instituțiile publice, inclusiv de DNA, care nu au angajat interpret mimico-gestual, așa cum prevede Legea 448/2006. ”Dacă tot fiecare face ce vrea în țara asta și legea nu mai are aplicabilitate pentru cei fără auz, încercăm și varianta doi: cursăm politicienii și directorii în limbajul mimico-gestual”, scrie Tarău în postarea sa de pe Facebook.
 
Centrul organizează cursuri pentru auzitori în limbajul semnelor, zilnic, între orele 12.30 – 16.30. În prezent, cursanți sunt șapte buzoieni, angajați ai unor instituții de cultură.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.