vineri, 29 martie, 2024

Senatorul Constantin Popa, o nouă victorie legislativă în Parlamentul României. Personalul medical va primi stimulente băneşti din bugetele locale şi judeţene

Senatorul Constantin Popa, o nouă victorie legislativă în Parlamentul României. Personalul medical va primi stimulente băneşti din bugetele locale şi judeţene

Facebook
Twitter
Email

Senatorul Constantin Popa a înregistrat o victorie în Parlamentul României odată cu promovarea unei modificări legislative care prevede posibilitatea acordării de stimulente băneşti personalului medical din bugetele consiliilor judeţene şi locale.
„Consecvent propriului program de promovare a interesului public major al societăţii, am creat cadrul legal pentru atragerea de cadre medicale în vederea completării organigranelor spitalelor şi prevenirea migraţiei acestora, pentru ridicarea nivelului asistenţei medicale şi asigurarea stării de sănătate a populaţiei. Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea art.54 alin.1 lit.c din legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii care prevede posibilitatea acordării de stimulente băneşti personalului medical din bugetele consiliilor judeţene şi locale. a fost adoptată de Parlamentul României, cu unanimitate de voturi.” ne-a declarat Constantin Popa.
Constantin Popa a mai spus că va completa propria propunere legislativă, cu atribuirea de locuinţe rezidenţilor şi cadrelor cu domiciliul în alte localităţi. Graţie noului cadru legal, administraţiile locale, vor putea elimina deficitul de personal existent în domeniul sănătăţii.Senatorul de Buzău Constantin Popa, s-a făcut remarcat în ultimii ani prin promovarea unor iniţiative legislative inedite în Parlamentul României. Propunerea privind declararea primei zile de școală zi liberă pentru părinți, a fost votată în unanimitate în Comisia pentru Învățământ din Senat însă cea a primului job care propune integrarea socială a tinerilor a rămas la mila colegilor senatori, care până în prezent au evitat să dea curs iniţiativei legislative.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.