joi, 18 aprilie, 2024

Preotul Paul Negoiță spulberă mitul candidaturii sale: ”sunt dispus să-mi pun în lucrare toată priceperea dar în calitate de simplu cetățean”

Preotul Paul Negoiță spulberă mitul candidaturii sale: ”sunt dispus să-mi pun în lucrare toată priceperea dar în calitate de simplu cetățean”

Facebook
Twitter
Email

După ce a analizat toate posibilele urmări ale candidaturii sale, preotul Paul Negoiță a decis în ultimul moment să stea departe de politică. El a scris un mesaj pe Facebook prin care își explică alegerea de a rămâne în continuare alături de enoriașii din cartierul Micro 14. Potrivit unor reglementări ale Sinodului BOR, Negoiță ar fi trebuit să se autosuspende din preoție, dacă alegea să candideze.

”În ultimul timp, oamenii alături de care am construit în ultimii ani m-au rugat să nu abandonez ceea ce am făcut împreună. Aceste insistențe m-au pus pe gânduri, dar nu hotărâtoare. Astăzi, însă, odată cu primirea semnăturilor pentru candidatură am mai primit o listă cu semnături și un mesaj scurt: «nu suportăm gândul că duminica nu o să ne mai vorbiți, sunteți un simbol și vă rugăm să rămâneți. Vă vom susține indiferent de decizie, dar aplecați-vă asupra rugăminții noastre!» (…) Rămân deschis spre orice formă de colaborare publică, exceptând cele politice și administrative și sunt dispus să-mi pun în lucrare toată priceperea dar în calitate de simplu cetățean”, a scris Paul Negoiță pe Facebook.

RECOMANDARE 2Primarul Constantin Dumitru a fost scos de justiție din cursa electorală. Vestea îi aruncă în extaz pe ceilalți candidați la primărie

Prin această decizie, preotul Paul Negoiță pune capăt rolului său în administrația publică locală, în care a activat ca membru al Consiliului Local pe durata a două mandate. Negoiţă a devenit consilier local independent în 2008, obţinând încă un mandat după 2012. Va rămâne preot în parofia Sf. Apostol Andrei și director al Școlii Postliceale Sanitare de Stat.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.