vineri, 29 martie, 2024

Maternitatea de pe strada Victoriei va purta numele medicului Mușat Doboș

Maternitatea de pe strada Victoriei va purta numele medicului Mușat Doboș

Facebook
Twitter
Email

Conducerea Consiliului Judeţean Buzău va iniţia un proiect de hotărâre privind atribuirea numelui doctorului Mușat Doboș maternității noi şi va monta o placă cu numele acestuia pe frontispiciul unității medicale, în semn de omagiu adus regretatului medic ginecolog.

Mușat Doboș a fost unul dintre inițiatorii proiectului de construire a noii maternități.

În anul 2010, pe atunci şef al Maternităţii Buzău, medicul Mușat Doboș s-a prezentat în şedinţa Consiliului Judeţean, cu un mulaj reprezentând un organ genital feminin şi i-a invitat pe consilieri să atingă obiectul, spunând că astfel pot vota în cunoştinţă de cauză un proiect privind un împrumut pentru finalizarea lucrărilor la o nouă Maternitate.

Pentru tot ce a făcut în acest sens, conducerea Consiliului Judeţean Buzău a luat decizia ca pe noua unitate spitalicească să fie montată o placă memorială. Autoritățile vor de asemenea ca maternitatea de pe strada Victoriei să poarte oficial numele Muşat Doboş. Demersul va sta în puterea de decizie a viitorului consiliu județean.

În august 2010, medicul Muşat Doboş, unul dintre cei mai cunoscuţi specialişti în obstetrică-ginecologie, şef al uneia dintre secţiile Maternităţii, s-a stins din viaţă. Decesul a intervenit în somn, în urma unui infarct.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.