joi, 29 februarie, 2024

Conferința de lansare a proiectului privind promovarea Strategiei de Dezvoltare Locală, inițiat de GAL Valea Cîlnăului

Conferința de lansare a proiectului privind promovarea Strategiei de Dezvoltare Locală, inițiat de GAL Valea Cîlnăului

Facebook
Twitter
Email

Asociația Grupul de Acțiune Locală “Consorțiul pentru Dezvoltarea Microregiunii Valea Cîlnăului” este beneficiara unui contract de finanțare “Sprijin pentru cheltuieli de funcționare si animare – Sub-Masura 19.4, încheiat în noiembrie 2016, cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

Durata de implementare a contractului de finanțare este până la 31 decembrie 2019, iar valoarea eligibilă a proiectului este de 252.380 euro.

În data de 16.02.2017, în incinta primăriei Zărnesti, a avut loc conferința de lansare a proiectului privind promovarea Strategiei de Dezvoltare Locală, eveniment organizat de Asociația Grupul de Actiune Locală “Consorțiul pentru Dezvoltarea Microregiunii Valea Cîlnăului”.

GAL Valea Cîlnăului este un parteneriat public-privat, alcătuit din 9 comune, în componența cărora se regăsesc 38 de sate si reprezintă o reuniune de autoritați publice locale, agenți economici, ONG-uri, care au misiunea de a implementa o strategie de dezvoltare locală. Se urmăreste aducerea unor bani de la nivel european si național către acest teritoriu unde activează GAL-ul, bani care pot fi distribuiți catre diversi beneficiari.

unnamed (1)

GAL Valea Cîlnăului are 6 Măsuri de finanțare prin care se va susține activitatea fermierilor, activități nonagricole, dar și de infrastructură locală, “Energia verde” si protecția mediului, educația civică și școlară a grupurilor defavorizate.

Cu ocazia acestui eveniment, personalul GAL a putut să intre în contact direct cu persoane şi organizații interesate, să comunice condiţiile de aplicare şi de implementare a proiectelor, să culeagă informaţii privitoare la potențialii beneficiari, etc. De asemenea, pentru o bună vizibilitate și informare a proiectului, au fost distribuite materiale informative și de promovare.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.