joi, 25 aprilie, 2024

VIDEO Secție de votare deschisă cu bormașina. S-a întâmplat în Buzău, după ce președintele secției s-a internat în spital

VIDEO Secție de votare deschisă cu bormașina. S-a întâmplat în Buzău, după ce președintele secției s-a internat în spital

Facebook
Twitter
Email
O secţie de votare din municipiul Buzău a fost deschisă prin forţarea uşii, la o jumătate de oră de la începutul procesului electoral. Preşedintele secţiei s-a îmbolnăvit subit şi a ajuns la spital iar locul acestuia a fost luat de locţiitorul secţiei. Şi în comuna Mărăcineni, preşedintele unei secţii de votare a ajuns cu salvarea în spital după o criză de diabet. 

Turul al doilea de scrutin pentru alegerea preşedintelui României a debutat la Buzău cu două situaţii neprevăzute. În cea dintâi, membrii secţiei de votare numărul 23 situată la grupul şcolar CFR din municipiul Buzău au ajuns la locul scrutinului puţin înainte de ora 6 pentru a pregăti buletinele de vot şi pentru a-şi împărţi sarcinile ce le revin în ziua alegerilor.
 
După ce au aşteptat câteva minute, oamenii au intrat în panică din cauză că  preşedintele secţiei nu a venit pentru a descuia sala de clasă în care era amenajată secţia. Locţiitorul preşedintelui a încercat să-l contacteze telefonic însă mobilul acestuia era închis. După ce membrii secţiei au aflat de la tatăl preşedintelui că acesta este bolnav şi s-a internat în spital, incidentul a fost anunţat la Biroul Electoral Judeţean. În prezenţa oamenilor legii secţia a fost deschisă prin forţarea uşii iar primul alegător a putut să-şi exercite dreptul constituţional la vot în jurul orei 7.35.
 
Şi în comuna Mărăcineni, preşedintele unei secţii de votare a ajuns cu salvarea în spital după o criză de diabet locul acesteia fiind preluat de locţiitor. În judeţul Buzău  sunt 427 de secţii de votare şi sunt aşteptaţi la scrutinul de astăzi peste 399.000 de alegători.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.