vineri, 19 aprilie, 2024

Redeschiderea Muzeului din Buzău, întârziată de consilierii județeni ai opoziției

Redeschiderea Muzeului din Buzău, întârziată de consilierii județeni ai opoziției

Facebook
Twitter
Email
O clădire din Buzău reabilitată cu fonduri europene rămâne în continuare închisă din cauza orgoliului unora dintre consilierii județeni. Supus la vot în cadrul ședinței extraordinare de miercuri a Consiliului Județean, proiectul privind darea în folosință a clădirii Muzeului Județean de pe bulevardul Nicolae Bălcescu a fost respins. Este pentru a doua oară când consilierii ACL și cei ai PP-DD „trântesc” proiectul realizat cu bani europeni. 

Clădirea Muzeului Județean Buzău, reabilitată cu suma de 38 de milioane de lei, bani europeni,  rămâne în continuare închisă. Miercuri, la ședința  extraordinară convocată de conducerea Consiliului Județean, a fost respins proiectul privind darea în folosință a imobilului. Aleșii județeni din partea PDL și PP-DD au lipsit de la ședință, motiv pentru care votul consilierilor PSD nu  a fost suficient. 
 
Aleșii PNL și PLR au votat împotrivă, nu s-a asigurat majoritatea de două treimi, așa că proiectul a căzut. ” Ați văzut și dumneavoastră cum s-a votat. Să ținem cont că teatrul nu-și poate începe activitatea, nici muzeul, iar la centrul de conservare a culturii sunt 290 de copii care în continuare vor ține cursurile în spații închiriate”, a declarat Cristi Bîgiu, președinte CJ Buzău.
 
Tot în cadrul ședinței de miercuri, a fost respins din nou, ca în ședința ordinară de acum două săptămâni, proiectul privind extinderea rețelei de alimentare cu apă în comuna Săpoca, dar și în alte localități de pe Valea Slănicului. 
 
Punctul respins reprezenta de fapt o solicitare a Ministerului Mediului ca Primăria Săpoca să pună la dispoziție un teren pe care se va construi o stație de tratare a apei potabile, condiție obligatorie pentru accesarea de fonduri europene. 
 
Continuă migrația politică în forul de conducere județean
 
Astăzi, în cadrul ședinței, fostul consilier PD-L Eliza Panait, cunoscută în trecut ca o apropiată a deputatului Cezar Preda, s-a alăturat grupului consilierilor PSD. Rugată să își explice gestul, fosta democrat-liberală nu a dorit să comenteze decizia de a trece la PSD.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.