vineri, 29 martie, 2024

Cele mai răsunătoare nume ale unor beizadele din Buzău, implicate în diverse scandaluri. Cum au fost acuzaţi de ultraj fiul parlamentarului Cezar Preda şi băiatul unei funcţionare de la primărie

Cele mai răsunătoare nume ale unor beizadele din Buzău, implicate în diverse scandaluri. Cum au fost acuzaţi de ultraj fiul parlamentarului Cezar Preda şi băiatul unei funcţionare de la primărie

Facebook
Twitter
Email

Cele mai răsunătoare nume ale unor beizadele din Buzău, implicate în diverse scandaluri de-a lungul anilor, sunt Mircea Preda, fiul parlamentarului Cezar Preda, şi Bogdan Iordache, băiatul unei funcţionare din Primăria Buzău, şef al Biroului de Comerţ. Cei doi au avut de-a face cu legea, în urma unor acuzaţii de ultraj. 

În urmă cu 7 ani, fiul deputatului Deputatului Cezar Preda, atunci la PDL, a fost protagonistul unui scandal comentat mult în presă, după ce s-a luat la bătaie cu un taximetrist pe care l-a acuzat că i-ar fi lovit maşina. Ulterior, Mircea Preda l-ar fi lovit chiar pe unul dintre agenţii de poliţie sosiţi la locul faptei. Evenimentul a avut loc în august 2008.

 

Într-o duminică dimineaţă, în jurul orei 3.00, fiul preşedintelui PDL Buzău, atunci în vârstă de 22 de ani, a intrat în conflict cu un taximetrist din oraş, la ieşirea din dicotecă. Mai precis, Mircea Preda ar fi lovit cu piciorul autoturismul taximetristului, supărat că şoferul l-a ameninţat că va chema Poliţia pentru aplanarea conflictului. La locul incidentului a fost mobilizat un echipaj de la Ordine Publică, martorii evenimentului susţinând atunci că tânărul a refuzat să se legitimizeze şi că a avut un comportament inadcvat faţă de unul dintre poliţişti, pe care l-ar fi lovit cu pumnul.

 

 

A fost nevoie chiar de intervenţia Detaşamentului Poliţiei de Intervenţie Rapidă.

Acum, Mircea Preda este om de afaceri în Statele Unite ale Americii Contactat de jurnalişti, deputatul Cezar Preda declara după incident că fiul său i-a adus la cunoştinţă conflictul purtat cu taximetristul în momentul în care a ieşit de la o discotecă din oraşul Buzău însă nu ştie că tânărul ar fi agresat şi un poliţist, aşa cum spuneau unii martori.

 

 

Am discutat cu băiatul meu, mi-a spus că a avut o problemă cu un taximetrist, el şi prietenii lui din grup au dat o declaraţie, şi-au rezolvat problema, nu am nici un motiv să cred că a fost ceva în afara unei discuţii, o altercaţie, băiatul meu are 23 de ani, este major, mi-a explicat cum au stat lucrurile, să fie sanatoşi. Ştiu că a fost o altercaţie însă nu pot să confirm din discuţiile cu băiatul meu că ar fi avut o problemă şi cu un poliţist. Dacă e aşa,îşi va rezolva singur problemele, e un om matur care îşi rezolvă singur probleme. Să văd însă ceva care există si care contrazice ce-mi zice băiatul meu, nu ce spune fiecare, eu infirm conflictul cu poliţistul. Dacă a fost o altercaţie, legea o va rezolva”, a spus Preda, în august 2008. Povestea a fost uitată repede, după ce taximetristul şi-a retras plângerea, iar martorii declaraţiile.

 

 

Bogdan Iordache, fiul unei funcţionare din Primăria Buzău, a fost anchetat în urmă cu aproape patru ani, după ce a luat pe capotă un poliţist local care dorea să îl legitimeze. În luna aprilie 2011, tânărul de 25 de ani, a fost avertizat de un poliţist local pentru că îşi parcase maşina ilegal pe o stradă din centrul oraşului. Enervat de atitudinea omului legii, tânărul a refuzat să coboare din autoturism şi l-a luat pe poliţist pe capotă, încercând astfel să părăsească locul faptei. Bogdan Iordache a fost condamnat de prima instanţă la o pedeapsă de un an şi jumătate cu suspendare şi la daune morale şi materiale. „Instanţa a condamnat inculpatul la o pedeapsă de 1 an şi 6 luni închisoare. Pedeapsa a sost suspendată sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 4 ani. De asemenea, inculpatul a fost obligat la plata unor despăgubiri civile reprezentând daune morale în cuantum de 5.000 de lei către partea vătămată din cauza respectivă„, a explicat atunci magistratul Judecătoriei Buzău, Leontin Drăgulescu.

 

Victima tânărului, un poliţist comunitar care a ajuns la spital cu leziuni la un picior, după ce a fost luat pe capota maşinii, spune că şi-ar fi dorit ca Justiţia să dea un exemplu cu tânărul vinovat de ultraj şi să-l trimită măcar pentru câteva luni la închisoare. „Sunt nemulţumit, mă aşteptam să fie taxat, adică să nu fie o sentinţă cu suspendare. Ştiam de la ultima şedinţă, doamna procuror propusese o sentinţă cu executare.Am rămas şi eu surprins, atât eu, cât şi avocata mea. Încă nu m-am gîndit dacă o să fac recurs. Aştept să văd şi decizia avocatului şi rămâne de văzut ce se va întâmpla„, declara în februarie 2012 Sorin Neculai, poliţistul comunitar luat pe capotă. Au făcut recurs atât acuzatul, cât şi partea vătămată, însă a fost respins, rămânând pedeapsa de un an şi jumătate de închisoare cu suspendare pentru ultraj. Până în 2016, Bogdan Iordache se află în atenţia oamenilor legii.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.