vineri, 19 aprilie, 2024

Andrei Barac, românul despăgubit de stat cu un milion de euro, vrea să fie primar al Buzăului. Este susținut de naționaliști

Andrei Barac, românul despăgubit de stat cu un milion de euro, vrea să fie primar al Buzăului. Este susținut de naționaliști

Facebook
Twitter
Email

Andrei Barac, buzoianul care a primit un milion de euro despăgubire de la statul român, pentru că a fost arestat nevinovat, vrea să devină primar al municipiului Buzău. Candidatura i-a fost anunțată de Bogdan Diaconu, președintele Partidului România Unită, pe listele căruia va intra în lupta electorală. Barac și ceilalți candidați ai PRU vor fi sprijiniți de gruparea naționalistă Patrula Vlad Țepeș, care va fi înființată în curând și în Buzău.

PRU are de astăzi candidat pentru Palatul Comunal, în persoana fostului director Servagromec, Andrei Barac, cel care a câștigat la CEDO procesul cu statul român, în urma căruia a fost despăgubit cu un milion de euro. El va face echipă cu un grup de tineri buzoieni, fără trecut politic, care provin din societatea civilă și care vor candida pentru funcțiile de consilieri municipali.

barac pru

Prezent la întrunirea filialei locale, în cadrul căreia a fost anunțată candidatura lui Barac, președintele PRU i-a transmis candidatului câteva misiuni clare, de care să țină cont în cazul unui succes în alegeri. Trebuie să dispună un audit pe 26 de ani în primărie, pentru ca oamenii și DNA ”să știe ce s-a furat și ce nu”, trebuie nu doar să arate ci să facă și demersurile pentru recuperarea prejudiciilor, să atribuie direct unor firme buzoiene contractele mai mici de 30.000 de euro pentru servicii, și 20.000 de euro, pentru lucrări publice, și să aibă încredere în simbolul partidului, reprezentarea grafică a lui Vlad Țepeș.

În lupta electorală, Andrei Barac va avea susținerea atât a membrilor de partid, cât și a membrilor Patrulei Vlad Țepeș, o grupare menită să aibă implicare în comunitate. Potrivit lui Bogdan Diaconu, patrula ”nu are nicio legătură cu acea etichetă de grupare paramilitară iar cea mai periculoasă armă va fi aparatul de fotografiat”. ”Vor avea un echipament de protecție, o uniformă, cu steagul României, emblemele partidului și inscripția mare Patrula Vlad Țepeș. Vor atenționa organele competente dacă observă ilegalități și vor acționa cu solidaritate la calamități, cu lopata în mână, sau la împăduriri”, a declarat Diaconu, președintele PRU.

O filială a grupării va fi înființată și la Buzău, după înregistrarea la Tribunal a ONG-ului sub egida căreia va funcționa, viitorii membri urmând să respecte un cod de conduită și un angajament.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.