joi, 28 martie, 2024

Stațiunea Legumicolă Buzău, sursa de sănătate a buzoienilor. Magazinul de pe Frăsinet vinde deja castraveții autohtoni

Stațiunea Legumicolă Buzău, sursa de sănătate a buzoienilor. Magazinul de pe Frăsinet vinde deja castraveții autohtoni

Facebook
Twitter
Email
Buzoienii care duc dorul legumelor românești, gustoase și netratate, așa cum se făceau odinioară în grădinile bunicilor, au ocazia să le aibă din nou pe masă. Stațiunea de Cercetare Legumicolă vinde prin magazinul propriu de pe strada Frăsinet roșii, castraveți sau ardei, produse în serele și solariile proprii.

Chioșcul Experimentalei a scos deja la vânzare castraveții de grădină românești, la prețuri mai mici decât cel de pe piață. Sunt din soiuri tradiționale, cu fructe gustoase, după cum spun legumicultorii stațiunii, care deocamdată se vând cu 2,5 lei kilogramul, sub prețul pieței. 
 
Tomatele românești, care păstrează calitățile roșiilor de altădată, vor apărea la magazinul de pe Frăsinet peste aproximativ o săptămână.  
 
”Legumele din solariile și serele noastre sunt căutate pentru gustul lor și pentru că sunt foarte puțin chimizate. Castraveții au ieșit deja, inițial la 3 lei kilogramul. Acum au ajuns la 2,5 lei și cred că în continuare prețurile vor scădea, odată cu creșterea ofertei. La tomate, deocamdată sunt cele din import pe piață, la prețul de 3 – 3,5. Noi după 1 iunie le scoatem la vânzare, de regulă sub prețul pieței, așa cum am procedat în anii trecuți. Noi ne-am bucura să nu fie sub doi lei, chiar dacă cumpărătorii și-ar dori acest lucru, pentru că nu mai rentează să pui”, a declarat Constantin Vlad, directorul Stațiunii de Cercetare Legumicolă Buzău.
 
Stațiunea experimentală Buzău este asaltată în aceste zile de legumicultori din toată țara, care vin să cumpere material săditor din soiuri tradiționale sau hibrizi de legume produși de cercetătorii buzoieni. Ceapa de Buzău, varza de Buzău, tomatele Siriana sunt câteva dintre legumele foarte căutate de cultivatori.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.