joi, 25 aprilie, 2024

Stație-pilot pentru procesarea și eliminarea deșeurilor rămase în urma construirii și demolărilor din Buzău. Aparține societății Domenii Prest Serv SRL

Stație-pilot pentru procesarea și eliminarea deșeurilor rămase în urma construirii și demolărilor din Buzău. Aparține societății Domenii Prest Serv SRL

Facebook
Twitter
Email

Domenii Prest Serv SRL, societate a Consiliului Județean Buzău a fost înființată în anul 2014 și are în administrare Stația-Pilot pentru procesarea deșeurilor din construcții și demolări, situată pe raza comunei Vernești, obiectiv de investiții realizat cu fonduri europene prin proiectul LIFE 10 ENV/RO727.

Activitatea serviciului public al Stației-Pilot din Vernești constă în colectarea, procesarea, tratarea, refolosirea și eliminarea deșeurilor nepericuloase provenite din construcții și demolări (D.C.D.) cum ar fi: beton simplu, beton armat, cărămizi, țiglă, asfalturi; precum și tratarea și refolosirea acestora.

Serviciile de operare a Stației-Pilot D.C.D. se adresează persoanelor juridice- administrațiilor publice, dar și persoanelor fizice.

Tarifele fără TVA inclus, aferente acestor activități sunt: tarif cântar-24,08 lei/cântărire, tarif închiriat buldoexcavator- 100 lei/oră, tarif utilizare containere 1,1 mc- 10 lei/zi, tarif refuz sort din concasare D.C.D.- 10 lei/tonă, tarife materiale/agregate provenite din concasare D.C.D.- 20 lei/tonă, funcționare concasor mobil- 187,36 lei/ora, funcționare buldoexcavator- 20 lei/oră.

Prin hotărârea Consiliului Local Municipal Buzău nr. 164 din 28 octombrie 2015, s-a aprobat Regulamentul serviciului public de salubrizare din municipiul Buzău.

Cu sprijinul Consiliului Județean Buzău și cel al Consiliului Local Municipal Buzău s-a luat act de o colaborare instituțională între cel mai mare operator de serviciu de salubrizare din județ- ”RER Ecologic Service SA” și Stația-Pilot D.C.D. de pe raza comunei Vernești, prin care toate materialele provenite în urma construirii și demolărilor de pe raza municipiului Buzău vor fi aduse și procesate/eliminate în exclusivitate de Stația-Pilot.

Astfel, făcându-se o campanie amplă de strângere a D.C.D. și igienizare a municipiului Buzău de către RER Ecologic în parteneriat cu Stația-Pilot a Consiliului Județean Buzău gestionată de Domenii Prest Serv SRL.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.