joi, 18 aprilie, 2024

Numărul containerelor clopot destinate colectării selective s-a mărit!

Numărul containerelor clopot destinate colectării selective s-a mărit!

Facebook
Twitter
Email
Operatorul de salubritate din Buzău a suplimentat numărul de containere clopot amplasate pe domeniul public, pentru a veni în sprijinul locuitorilor care nu stau la case și care nu au primit sacul galben. Containerele reprezintă un alt instrument de colectare selectivă pe care RER Buzău îl pune la dispoziția cetățenilor pentru realizarea colectării selective în afara gospodăriilor, unde se utilizează deja sacul galben.

Containerele tip Clopot se diferențiază atât din punct de vedere cromatic, dar și ca formă, astfel încât depozitarea fiecarui tip de deșeu să se facă în mod corect. Dupa cum bine se știe, fiecărui tip de deșeu, din cele trei fracții pe care cetățenii sunt obligati să le colecteze, îi revine o culoare: Albastru pentru hârtie, Galben pentru plastic și metal, Verde pentru sticlă.
 
„Amplasarea containerelor de tip clopot s-a făcut cu precădere în zona de blocuri, acolo unde avem aglomerații mari de persoane și unde colectarea directă de la fiecare apartament în parte este imposibil de realizat. Lista cu locațiile în care sunt amplasate aceste recipiente poate fi găsită și pe site-ul nostru www.rerbuzau.ro, sau pe pagina noastră oficială de facebook. Dorim, cu ajutorul acestor containere, să creștem gradul de recuperare a deșeurilor reciclabile care până acum erau amestecate cu cele menajere și depozitate la platformele de gunoi special amenajate pentru fiecare asociație de proprietari. În cazul în care locatarii din zonă observă vandalizarea lor sau răsturnarea lor, îi rugăm să ne semnaleze acest lucru”, a declarat Denisa Nicu, specialist în Relații Publice S.C. RER Ecologic Service Buzau S.A.
 
Programul de colectare se va realiza în fiecare săptămână, în ziua de Marți.
 
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.