marți, 16 aprilie, 2024

Concursul de colectarea selectivă desfășurat în școli de RER Buzău s-a încheiat! Câștigătorii vor fi premiați

Concursul de colectarea selectivă desfășurat în școli de RER Buzău s-a încheiat! Câștigătorii vor fi premiați

Facebook
Twitter
Email
După aproape două luni de la demararea concursului „Sacul galben în casa mea!” de către operatorul de salubritate în câteva școli din orașul Buzău, acum cei mai harnici elevi așteaptă să fie premiați pentru implicarea și promovarea colectării selective mai departe de spațiul școlii. 

În proiectul educațional inițiat de RER Buzău au fost implicate de la începutul anului școlar cinci școli și un număr aproximativ de 3000 de elevi alături de învățători și diriginți, care au coordonat clasele pentru atingerea obiectivului proiectului: cantități de reciclabile colectate cât mai mari dar și asigurarea unui grad de diseminare ridicat a informațiilor companiei în mediul extern școlii, precum familie, prieteni și vecini. 
 
Școlile participante până acum la concurs au fost: Școala Gimnazială „Ion Creangă”, Școala Gimnazială  „Sf. Apostol Andrei”, Școala Gimnazială „Episcop Dionisie Romano”, Școala Gimnazială „Gen. Grigore Baștan”, Școala Gimnazială Gălbinași. Acestea vor fi urmate cu siguranță și de alte școli la care reprezentanții firmei de salubritate asigură ca vor ajunge. 
 
 
Implicarea RER Buzău în promovarea educației ecologice în școli va continua în fiecare an, iar asta pentru că firma și-a asumat un element important în managementul său, acela de responsabilizare socială.
 
Ca și în anul școlar trecut, elevii implicați în proiect au primit saci și materiale informative care să îi ajute la învățarea noțiunilor de bază despre colectarea selectivă, despre beneficiile și efectele ei. Materialele informative i-au ajutat pe elevi să aplice noțiunile de colectare selectivă, iar pe profesori să îi îndrume pe mai departe în adoptarea pe termen lung a unei conduite corecte față de mediul înconjurător.

„Prin acest concurs, am încercat să îmbinăm două elemente foarte importante din viața fiecăruia dintre noi: teoria și practica. Am dorit ca prin joacă să îi învățăm pe copii cum să aibă un comportament ecologic responsabil și corect, cum să privească mediul în ansamblul său, să privească în perspectivă și să înțeleagă că jocul are reguli care trebuie respectate. De asemenea, am ținut cont și de factorul motivațional și am îmbrăcat totul sub forma unui concurs care, prin premiile puse la dispoziție, să îi mobilizeze să își dorească să fie cei mai buni din școală. La final de concurs, ne declarăm foarte multumiți, în primul rând de receptivitatea acestora, de implicarea și seriozitatea cu care au tratat proiectul nostru, toate acestea fiind reflectate de cantitățile strânse de fiecare școală în parte”, a declarat Denisa Nicu, specialist în Relatii Publice, S.C. RER Ecologic Service Buzău S.A.

Premii pentru cei mai harnici
 
RER Buzău a pus la dispoziție premii pentru fiecare școală participantă și, în funcție de cantitățile strânse de fiecare clasă, au fost acordate trei premii: locul 1, locul 2 și locul 3. Astfel, fiecare școală a primit câte două table magnetice și o multifuncțională, premii ce sunt acordate primelor trei cele mai harnice clase, care au strâns cele mai mari cantități de reciclabile. 
 
În total, în cadrul concursului „Sacul galben în casa mea!” organizat în școli au fost acordate un număr de zece table magnetice și cinci multifuncționale dar și diplome care să certifice implicarea cadrelor didactice și a elevilor în aplicarea colectării selective.
 
       Locul I –  550 kg. (deșeuri reciclabile: pet-uri, hârtie, carton, doze de aluminiu, ambalaje tetra-pak) = Tablă magnetică
       Locul II – 450 kg. (deșeuri reciclabile: pet-uri, hârtie, carton, doze de aluminiu, ambalaje tetra-pak) = Tablă magnetică
       Locul III – 300 kg. (deșeuri reciclabile: pet-uri, hârtie, carton, doze de aluminiu, ambalaje tetra-pak) = Imprimantă
 
 
 
 
 
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.