marți, 19 martie, 2024

Colectarea selectivă la blocuri, temă abordată de RER Buzău în cadrul Conferinței Asociațiilor de Proprietari

Colectarea selectivă la blocuri, temă abordată de RER Buzău în cadrul Conferinței Asociațiilor de Proprietari

Facebook
Twitter
Email
Conferința Asociațiilor de Proprietari, de joi, găzduită de Sala D. Filipescu a Consiliului Județean, atinge, pe lângă alte subiecte, o tematică foarte prezentă în orașul nostru, respectiv colectarea selectivă. Operatorul de salubritate al municipiului Buzău, RER Ecologic Service, expune în cadrul conferinței problema implementării colectării selective la asociațiile de proprietari.

Deoarece colectarea selectivă în cartierele cu case ale municipiului a fost implementată sută la sută, a rămas zona blocurilor, unde situațiile sunt diverse, la fel ca și soluțiile și modalitățile ce se impun pentru colectarea separată a deșeurilor reciclabile.
 
Conferința se axează pe „Analiza națională asupra stadiului colectării separate și a valorificării deșeurilor în marile aglomerări urbane soluții eficiente de politici publice pentru evitarea sancționării României“, în urma căreia vor fi furnizate, de către Institutul pentru Politici Publice, informații privind gradul de acoperire a serviciului de salubritate, existența infrastructurii de colectare separată și de valorificare a deșeurilor în orașele din România, precum și nivelul mediu al tarifului de salubritate plătit la nivel național în mediul urban.
 
La conferință au fost invitați toți reprezentanții asociațiilor de proprietari, beneficiarii direcți ai serviciilor de colectare a deșeurilor oferite de firma de salubritate, alături de reprezentanți ai următoarelor instituții: Primăria Municipiului Buzău, Comisariatul Gărzii de Mediu Buzău, Agen­ția pentru Protecția Mediului, Direcția de Sănătate Publică Buzău, Instituția Prefectului, Consiliul Județean, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Neron Lupașcu” Buzău, Inspectoratul Județean în Construcții. La ședință, fiecare dintre invitați va abor­da problematici cu care se confruntă asociațiile de proprietari, în vederea găsirii celor mai bune soluții de rezolvare a acestora.
 
În acest context, RER Buzău prezintă invitaților strategiile de comunicare și tehnicile de implementare a colectării selective în municipiul Buzău, dar și pentru a lua la cunoștință de problemele concrete cu care se confruntă asociațiile de proprietari în procesul de implementare a colectării selective.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.