VIDEO Cât de frumoasă este clădirea Muzeului Județean Buzău, după reabilitare! Sala de spectacole a devenit o bijuterie

Clădirea Muzeului Județean din Buzău, reabilitată cu bani europeni, a fost inaugurată oficial astăzi, după aproape patru ani de la debutul lucrărilor. La sediul Consiliului Județean a avut loc festivitatea de închidere a proiectului. Deși clădirea este finalizată, reluarea activității Muzeului Județean și a Teatrului „George Ciprian” se amână până la vară.

Costul total al lucrărilor de reabilitare s-a ridicat la 38.000.000 lei a fost, din care 98 la sută fonduri europene.
 
Dacă primele primele reprezentații în sala de spectacole a Teatrului „George Ciprian”, adusă la cele mai înalte standarde, sunt programate la începutul verii, odată cu festivalul VedeTeatru, Muzeul Județean Buzău își va relua activitatea în luna august, când va fi deschisă secția de artă. Sălile unde vor fi amenajate expoziții sunt gata să găzduiască obiectele valoroase din colecția Muzeului Județean.
 
Conform proiectului, după finalizarea reabilitării clădirii se va înfiinţa un centru de informare dotat cu panouri turistice, iar în zonele importante ale municipiului Buzău vor fi amplasate ecrane tip touch-screen, astfel încât turiştii să aibă acces la toate informaţiile despre ceea ce are de oferit judeţul Buzău prin Muzeul de istorie.
 
În clădirea reabilitată de pe bulevardul Nicolae Bălcescu vor funcționa patru instituții: Muzeul de istorie, Teatrul „George Ciprian”, Centrul de cultură și artă și Casa de cultură a municipiului Buzău.
 

 

Fii Reporter