joi, 18 aprilie, 2024

Proiect european pentru persoanele cu dizabilităţi, lansat în premieră naţională la Buzău

Proiect european pentru persoanele cu dizabilităţi, lansat în premieră naţională la Buzău

Facebook
Twitter
Email
Fundaţia Motivation România a lansat astăzi, la sediul Fundaţiei „Sfântul Sava” din Buzău, în premieră la nivel naţional, proiectul european Abilităţile Contează şi Economic, al cărui obiectiv este constituirea, de anul viitor, a opt întreprinderi sociale care furnizează servicii în diverse arii de ocupare pentru persoanele cu dizabilităţi. Perioada de implementare a proiectului este 1 noiembrie 2014 – 15 septembrie 2015.  

 „Pentru prima dată în România, vor fi înfiinţate opt noi structuri de economie socială (SES), ce vor furniza servicii pentru persoanele cu dizabilităţi. O Structură de Economie Socială are în vedere angajarea unui număr de cinci persoane, dintre care cel puţin trei aparţinând grupurilor vulnerabile. Cele opt structuri vor fi înfiinţate în judeţele Buzău, Braşov, Cluj, Ilfov, Neamţ, Prahova, Sibiu şi Timişoara, iar cinci dintre acestea în mediul rural”, a declarat astăzi, la Buzău, managerul de proiect, Mirela Cîrlan.  
Obiectul de activitate al noilor structuri sociale va consta în transportul adaptat pentru persoanele cu dizabilităţi, instruirea utilizatorilor şi intermedierea produselor şi servicii, inclusiv cursuri în domeniul dizabilităţii, dar şi în transferul, în România, a unui model de bună practică.   „Unul dintre partenerii acestui proiect, Shaw Trust, coordonează în Marea Britanie, opt întreprinderi sociale care furnizează servicii în diverse arii de ocupare pentru persoanele cu dizabilităţi. Prin urmare, acest proiect ne oferă posibilitatea de a prelua şi aplica modelul în România, urmărind dezvoltarea în perioada 1 noiembrie 2014-15 septembrie 2015 unei reţele de tip franciză socială formată de opt întreprinderi sociale pentru persoanele cu dizabilităţi”, a declraat Cristi Ispas, preşedintele fundaţiei Motivation România.  
La nivelul judeţului Buzău, proiectul va fi coordonat de către Adina Vuţă şi Ionuţ Vuţă, reprezentanţii fundaţiei umanitare „Sf. Sava”, condusă de preotul Mihail Milea.    Proiectul este implementat de Fundaţia Motivation România, în parteneriat cu Shaw Trust din Marea Britanie, Asociaţia Club Sportiv Roţile Schimbării, Fundaţia pentru Copii Sfântul Sava de la Buzău, Asociaţia Clubul Sportiv Supernova Neamţ, Asociaţia Judeţeană Ilfov Motivation a Sportului pentru Persoane cu Handicap şi Asociaţia Club Sportiv Roţile Astrale.  Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 8,5 milioane de euro, bani europeni. 
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.