vineri, 29 martie, 2024

Autoritățile Buzăului spun că programul ”cornul și laptele” va fi reluat în câteva zile

Autoritățile Buzăului spun că programul ”cornul și laptele” va fi reluat în câteva zile

Facebook
Twitter
Email

La două săptămâni de la începerea școlii, elevii din Buzău încă nu primesc laptele şi cornul. Licitaţiile pentru desemnarea firmelor care vor distribui alimentele în judeţul Buzău se află aproape de final şi, cel mai probabil, copiii vor primi aceste produse la jumătatea lunii octombrie.

Copiii speră ca anul viitor această procedură să înceapă mai devreme, astfel încât odată cu debutul anului școlar elevii să beneficieze de gustarea oferită de stat.

”Programul laptele și cornul va începe imediat ce licitația se va termina. Probabil că în câteva zile. Dar asta este o problemă și cred că trebuie reglementată la nivel național, pentru că anumiți termeni, ținând cont că există o perioadă de vacanță, vacanța elevilor, ar trebuimodificați ca licitația să înceapă mai devreme ca odată cu prima zi de școală elevii să primească laptele și cornul”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

Guvernul ia deja în calcul modificarea programului ”Laptele şi Cornul” şi a iniţiat un proiect-pilot prin care elevii din 50 de şcoli din ţară vor primi o masă caldă în valoare de şapte lei.
În funcţie de rezultatul acestui proiect pilot, noul program ar urma să fie extins la toate şcolile din ţară. Elevii din clasele primare au primit pentru prima dată lapte în 2004. Ulterior, programul guvernamental a fost extins şi la clasele V-VIII.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.